Претрага
Претрага
Close this search box.

ŠVERCOVAO POLA KILOGRAMA ZLATA U RANCU Kombijem iz Bugarske zaputio se u Nemačku, ali “pao” u Srbiji

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Carinici su u saradnji sa policijom, tokom dubinske kontrole u blizini prelaza Gradina, sprečili krijumčarenje gotovo pola kilograma teškog zlatnog nakita, vrednog bezmalo 1,7 milon dinara.

Specijalizovana ekipa za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina zaustavila je kombi stranih registarskih oznaka nakon što je već prošao granični prelaz.

Kombijem je iz Bugarske ka Nemačkoj putovalo sedmoro putnika, četvoro odraslih i troje dece, koji su na pitanje carinika da li su nešto prijavili carinskim organima na ulasku u Republiku Srbiju odgovorili da nisu jer ne nose ništa sem ličnih stvari.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Međutim, kontrolom sprovedenom na licu mesta, iza vozačevog sedišta je pronađen crni ranac na čijem se dnu nalazila crvena kutija puna zlatnog nakita.

Reč je o dve masivne zlatne ogrlice, devet narukvica, četiri prstena, jednim minđušama i jednom privesku, ukupne težine 464 grama, koje vozač kombija nije prijavio prilikom prelaska granice.

Podsećamo da su putnici, bez obzira da li dolaze u Srbiju ili kroz nju samo prolaze, u obavezi da prilikom prelaska granice prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom, čime sprečavaju rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti