Umesto da pojeftine, televizori su poskupeli pred Olimpijske igre. Prodavci kažu da su cene otišle gore i do nekoliko hiljada dinara. Portal NS uživo saznaje da su cene porasle zbog povećanog interesovanja kupaca. Olimpijska groznica, kao i svetska i evropska prvenstva u fudbalu i košraci uvek dovode do poskupljenja.

– Veliki sportski događaji i poboljšane performanse televizora, podstiču ljude da kupuju nove uređaje, kako bi što bolje i neposrednije uživali u omiljenim sportovima – saznajemo u radnjama.

SNIŽENJE BEZ SNIŽENJA

U većini radnji postoje standardna sniženja, ali nema specijalnih popusta zbog Olimpijade.

Najjeftiniji televizor koji možete pronaći košta 16.999 din. Postoje veletrgovci koji nude korišćene televizore za 11.999 din koja je za dve hiljade jeftinija od nekorišćene verzije.

Televizori od 55 inča kreću od 57.000, dok uređaji od 65 inča koštaju oko 70.000 dinara u proseku

Ukoliko želite da ove Olimpijske igre provedete uz komforniji televizor sa dijagonalom od 55 inča, spremite 41.000 dinara za uređaj marke VOX. Marke poput LG-a i Samsunga su dosta skuplje i iznose 57.000 din za istu veličinu, koliko koštaju i televizori kompanije Hisense koja je bila glavni sponzor nedavno odigranog Evropskog prvenstva u fudbalu. Televizori od 65 inča koštaju oko 70.000 dinara u proseku.

GLEDANJE U KAFIĆU

Praksa praćenja Olimpijskih igara u dnevnoj sobi poslednjih godina zamenjena je gledanjem utakmica u baštama kafića, odloženog gledanja putem interneta ili praćenja određenih isečaka preko smart mobilnih telefona. Sve to dovelo je da se zapitamo, hoće li televizori doživeti konvergenciju sa drugom tehnikom ili će sačuvati centralno mesto u svakom domu?

S. Kuzet

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments