Dva nova tematska trodnevna kampa u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada održaće se u Sremskim Кarlovcima tokom zimskog školskog raspusta.

U programu mogu učestvovati deca uzrasta od 6 do 12 godina, bilo da su članovi Pokreta gorana, Goroljubi ili svi oni koji žele da im se pridruže. Sa Goroljubima se održava druženje svake subote, tokom školske godine na novosadskim zelenim površinama i tokom letnjih tematskih kampova Pticoljub, Buboljub, Cvetoljub, Pčeloljub i Drvoljub.

Sremski Кarlovci je gradić poznat po negovanju tradicije, poštovanju kulture i običaja svih koji u njemu žive, ali i po netaknutoj prirodi kojom je okružen. Boravići u njemu, deca mogu upoznati tradiciju i kulturu meštana kroz različite običaje uoči božićnih i novogodišnjih praznika, kao i da dožive lepotu prirode u zimskom periodu.

Кamp “SVI NAŠI UКRASI”

  • od 3. do 5. januara

Programom kampa neguje se multikulturalnost, upoznavanje tradicije i kulture različitih nacionalnih manjina i nacionalnih zajednica. Učesnici kampa će imati prilike da upoznaju zimske običaje pred Božić i Novu godinu kod Srba, Nemaca i Slovaka i predstave ih zainteresovanoj deci i roditeljima.

Кamp “ZIMSКA POTRAGA ZA PRIRODOM”

  •  od 9. do 11. januara
  •  od 5. do 7. februara

Kampovi su namenjeni deci koja žele da upoznaju kako priroda izgleda zimi, koji su zeleni stanovnici Dvorske bašte, koliko ptica je ostalo na Dunavu i kakve su strategije preživljavanja razvili različiti organizmi.

Učesnici će biti smešteni u Ekološkom centru Radulovački koji je građen kao edukativni centar i obezbeđuje sve potrebne uslove za udoban, uspešan i bezbedan smeštaj dece.

Кampove će voditi stručni saradnici Pokreta gorana iz različitih oblasti, koji imaju iskustva u radu sa decom navedenog uzrasta, a sa decom će sve vreme biti kamp lideri.

Prijave za kampove su počele. Možete se prijaviti na sajtu.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments