Претрага
Претрага
Close this search box.

Top 5 vesti iz Srbije: Obilaznica oko Beograda i nove fabrike i radna mesta

Foto: vojvodinauzivo.rsrs

Vesti iz Srbije koje su obeležile prethodnu nedelju. Od velikog broja značajnih i važnih. TOP 5 informacija koje delimo sa vama, po našem izbiru izdvajamo pet najvažnijih i najinteresantnijih.

Otvorena je obilaznica oko Beograda u punom profilu. Ukupna dužina je 47 kilometara, od petlje Dobanovci do petlje Bubanj potok  i u značajnoj meri će rasteretirti saobraćaj u prestonici  Srbije. Tranzitni i teretni saobraćaj sada su u potpunosti iseljeni iz centralnih delova Beograda.


U Valjevu je otvorena fabrika nemačke kompanije “Hansgrohe”. Kompanija se bavi proizvodnjom sanitarne opreme. Ovo je značajan događaj za Valjevo i okolinu, jer će u fabric biti zaposleno 1.000 ljudi.

Prosečna plata u Srbiji u aprilu mesecu, prema podacima RZS, iznosni 83.812 dinara što predstavlja rekornu visinu zarade. Ujedno prosek bruto plate za april u Srbiji iznosi 115.631 dinar.

U Kruševcu je postavljen kamen temeljac za izgradnju fabrike kompanije “Luss Textile”, koja se bavi proizvodnjom tekstilnih proizvoda. Kompanija planira da zaposli u prvoj fazi 500 radnika.

Ministarstvo odbrane republike Srbije, potpisalo je niz ugovora sa domaćom kompanijom “Jumko” iz Vranja. Ova saradnja doneće nova radna mesta u fabrici, a Vojska Srbije, nastavlja da oprema svoje jedinice proizvodima iz domaće industrije.

vojvodinauzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага