foto: srbijatop10.com

Treći po redu ”Mama biznis fest” održaće se u subotu, 24. februara u tržnom centru Merkator (na drugom spratu), od 10 do 20 časova.

Na manifestaciji koju već tradicionalno organizuje udruženje Mame Novosađanke, predstaviće se 50 mama sa svojim delatnostima, a većina njihovih proizvoda i usluga ne može da se kupi u prodavnicama.

Posetioci će imati priliku da vide, probaju, kupe i naruče puno korisnih i lepih stvari koje prave i prodaju mame: domaće pecivo, medenjake, torte i kolače, domaći ratluk, med, proizvode od spelte, prirodnu kozmetiku, edukativne igračke za decu, rukotvorine, umetničke predmete, ručno rađenu odeću i asesoare, unikatni nakit, stvari za kuću, posteljinu, bebi opremu i druge proizvode.

Biće promovisani i masaža, joga, anticelulit program i saveti nutricioniste, organizovanje venčanja, saveti za dojenje, časovi stranih jezika, programi edukacije i ličnog razvoja, onlajn marketing i još mnogo toga, a decu očekuju brojne kreativne radionice.

Prema rečima organizatorki, manifestacija ”Mama biznis fest” jedan je od načina podrške ženskom preduzetništvu, jer udruženje na ovaj način doprinosi umrežavanju mama preduzetnica i plasiranju njihovih proizvoda i usluga na trzištu. Manifestacija ima za cilj  i informisanje i edukaciju majki preduzetnica, ali i onih koje to tek planiraju da postanu.

”Biti majka i zarađivati za život nije jednostavno. Pokazalo se da postoji ogroman broj žena koje nešto rade ili imaju ideje za posao i da im je potrebna određena pomoć i podstrek za to. Prva dva Mama biznis festa, održana 2016. godine, bila su izuzetno uspešna”, navode organizatorke.

Jedan od važnih segmenata na ‘’Mama biznis festu’’ su i konsultacije i saveti stručnjaka iz oblasti ženskog preduzetništva. Na štandu udruženja, mame učesnice, ali i ostale žene koje posete festival, moći će od 16 do 19 časova da dobiju sve informacije i odgovore na pitanja iz oblasti ženskog preduzetništva. Njima će na raspolaganju biti Marija Prokopić – rukovodilac projekata za razvoj MSPP i Andrea Stijepić – saradnica na projektima, obe iz Regionalne razvojne agencije Bačka.

Događaji u organizaciji udruženja Mame Novosađanke poznati su i po svom humanitarnom karakteru, a ovog puta prikupljaće se novčana pomoć za lečenje bolesne devojčice Nađe. Kutija za prikupljanje pomoći biće postavljena na štandu udruženja.

Treći ”Mama biznis fest” organizuje se uz podršku Merkator Centra u Novom Sadu i Novosadskog sajma.

 

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments