Претрага
Претрага
Close this search box.

Treneri čuvenog fudbalskog kluba “Barselona” posetili Novi Sad: Prilika da deca nauče nešto novo i shvate da samo velikom posvećenošću, radom i disciplinom mogu da dođu do uspeha u karijeri

Foto: Grad Novi Sad

Treneri FK „Barselona“ Albert Hesus Giljen Martinez, Alex Lusena Bautista i Kristian Gabriel Leli koji su u Beogradu, od 27. juna do 1. jula koordinirali rad Fudbalskog kampa „FC Barcelona – Barca Academy Srbija“ posetili su Novi Sad i zajedno sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom obišli stadion „Karađorđe“. Tom prilikom, oni su se sastali sa fudbalerima FK „Vojvodina“ Mladenom Devetakom i Jovanom Miloševićem, čiju ekipu je prošlog meseca pojačao golman Lazar Carević, prešavši iz tog katalonskog kluba.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin je izrazio zadovoljstvo što su i deca iz Srbije imala priliku da pohađaju Barselonin kamp, koji je jedan od najvećih klubova današnjice.

– Grad Novi Sad je 2018. godine bio prvi domaćin Barsinog kampa. Iako je ove godine održan u Beogradu, mi smo nastavili da podržavmo mlade novosadske talente i omogućili da deca iz najboljih gradskih klubova, a ove godine su to mladi talenti, od šest do 16 godina, iz FK „Vojvodina“ idu besplatno na kamp. To je prilika da deca nauče nešto novo i shvate da samo velikom posvećenošću, radom i disciplinom mogu da dođu do uspeha u karijeri. Siguran sam da im mogućnost da savladaju tehniku i veštine svojstvene njihovim idolima mnogo znači i da će stečeno znanje pokazati na utakmicama– izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Foto: Grad Novi Sad

Koordinator kampa Albert Hesus Giljen Martinez je izrazio oduševljenje organizacijom kampa, kao i visokim kvalitetom umeća igranja fudbala koji su polaznici kampa pokazali.

„Barca Academy“ je oficijelna škola fudbala najvećeg kluba na svetu, FK „Barselona“ koja radi isključivo pod supervizijom trenera iz tog kluba i po metodologiji na kojoj se njihova filozofija i temelji. Učesnici letnjeg kampa ne uče samo fudbalske tehnike koje koriste Mesi, Pike, Suarez, Ćavi i drugi igrači, već uče i da dele vrednosti po kojima je taj klub poznat širom sveta, a to su: poštovanje, ambicija, timski rad, solidarnost i integracija.

Direktor kampa za Srbiju i fudbalski trener Miroslav Radoičić istakao je najbolji polaznik kampa putuje u Barselonu na besplatan trenažni proces u Školi fudbala „La Masija“ i da se treneri iz Barselone već pet godina suočavaju sa izazovom koga da pošalju budući da je ovo sredina u kojoj ima mnogo talentovane dece.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti