Претрага
Претрага
Close this search box.

TRG SLOBODE PUN ŽENA Veliki broj sugrađanki se odazvao na akciju TRI PORTALA za besplatnu mamografiju (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Tri novosadska portala- Gradske info, NS Uživo i Vojvodina uživo- organizovala su preglede besplatne mamografske preglede, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo i Kliničkim centrom Vojvodine.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Za preglede nije potrebna zdravstvena knjižica, a dovoljan je neki od dokumenata identifikacije- lična karta ili pasoš.

Mobilni mamografi biće postavljeni u centru, na Trgu slobode, od 09.00 do 15.30 časova.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Žene koje mogu da se pregledaju treba da ispunjavaju sledeće uslove:

  • Da imaju više od 40 godina i da nisu u programu praćenja bilo kakvih promena na dojkama u nekoj od zdravstvenih ustanova
  • Da je od poslednje mamografije prošlo godinu dana

Sugrađanke koje se pregledaju moći će svoje rezultate da preuzmu za nedelju dana u Institutu za javno zdravlje Vojvodine.

Jelena Vujović, jedna od organizatorki akcije, koja je i sama preživela rak dojke, istakla je da je zadovoljna odazivom sugrađanki.

-Srce mi je puno, nisam očekivala da će već oko 8.00 časova doći žene koje žele da se pregledaju. Nadam se da će ih tokom dana biti još više. Brojevi se dele od ujutru, tako će biti i sutra, a žene će takođe moći da se pregledaju do 15.30- naglasila je Vujović.

nsuzivo.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Julka
05.02.2024 12:42

A šta sa ženama koje rade pre podne ?

Gost
Simona
06.02.2024 09:34

Ono što nedostaje u ovoj “lepoj priči” je to što mali broj žena uspe da dođe na red za pregled.Govoriti o značaju preventive a ne omogućiti ženama da to urade je čista demagogija. Koliko je veliko interesovanje govore dugački redovi, koji bi bili još duži da su organizatori u mogućnosti da pregledaju sve žene koje su zainteresovane. Ovako su ograničeni samo na 70-tak pregleda dnevno tako da je ovo tužna slika naše realnosti.

Mamografija

Povezane vesti