Uz više od 20 postojećih jela, novosadske studente ove nedelje čekaju tri nova jela u studentskoj menzi. Od utoraka 05.03.2024. godine, svakog utorka će za doručak moći da dobiju krofne, od četvrtka 07.03.2024. godine, svakog četvrtka će se za večeru služiti štrudle kao desert, a od petka 08.03.2024 godine za ručak na meniju u ponudi je i nova vitaminska salata od celera, mrkve, jabuke i susama.
Pored toga, studentima su za doručak na raspolaganju sendviči, pica, jaja, gibanica, proja, više vrsta peciva, više vrsta sireva, šunkarice, pite, palačinke. Za ručak se služi više vrsta supa i čorba i salata, bečka šnicla,pljeskavica krmenadla, pečenje, ćureće belo meso,kare u sosu,musaka, svinjski gulaš, pasulj, šaran, pastrmka… Za večeru se služi filet oslića, špagete, pečeni pileći batak sa karabatakom, ćevapi, ražnjići, pileće belo meso, musaka… I nekoliko različitih vrsta salata: kupus, krastavac, mešana salata,paprika fileti, ajvar, cvekla i turšija.
Dnevni meni se se svakog dana objavljuje na sajtu i zvaničnoj instagram stranici SCNS-a.
Velika menza Studentskog centra Novi Sad ima kapacitet da pripremi i servira 10.000 obroka dnevno. U prizemlju ima mesta za istovremeno posluživanje 400 studenata, a na prvom spratu ima mesta za posluženje još 248 obroka istovremeno.
Sredom i petkom, kao i u vreme postova, na meniju se nalazi veliki broj posnih jela i namirnica.
U studentskoj menzi redovan doručak košta 56 dinara, ručak 120, a večera 90 dinara. Ovo su cene za studente na budžetu, dok za samofinansirajuće studente doručak košta 138, ručak 326, a večera 262 dinara.
nsuzivo.rs
Šta vi pišete? Kakav kare, šnicla i ostalo? Neka jela od ponuđenih u menzi mnogi od vas što pišete ove tekstove ne bi pogledali, okusili, a ne pojeli. Meso ponekad bude u potpunosti ispečeno, a mnogo puta se ne može ni preseći na pola. Ovo radite naravno samo da biste zamazali narodu oči. Sram vas bilo. Videćemo kada ćete uvesti nova jela na meniju. Osim toga, potrebno je poboljšanje postojećih jela, ne samo uvođenje novih.
Пре више од десет година користио сам свакодневно и велику и малу мензу и јела су била изврсна и била је богата понуда. Цена је и тада била приступачна студентским финансијама. Хвала држави и хвала дивним људима који тамо раде.