foto: Aleksandar Milutinović

Javna tribina o socijalnoj inkluziji “Otvoreno, iz iskustva” održaće se u utorak, 28. avgusta u 19 časova u “Bulevar Books” knjižari-kafeu na Bulevaru Mihajla Pupina 6 u Novom Sadu.

Tribinu organizuje Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Grada Novog Sada.

Govornici tribine su aktivne osobe sa invaliditetom u društvenoj zajednici, Milesa Milenković, direktorka Filmskog festivala “Uhvati film” Novi Sad i predsednica Kreativno afirmativne organizacije Parnas, i Dušan Radivojević Lestat Gianni, osnivač neformalne grupe “2 minuta tišine” i bloger. Porodica Minić će govoriti u ime devetogodišnje Nataše, učesnice Novosadskog maratona u timu Running together. Prof. dr Romana Romanov će govoriti kao stručno lice o iskustvu u radu sa aktivnim sportistima sa invaliditetom.

Govornici će preneti svoje iskustvo i doživljaj socijalne inkluzije od detinjstva do danas, govoriće o preprekama na koje su nailazili, mogućnostima koje su iskoristili, predrasudama i informisanosti društva, mogućnostima i značaju sporta i izneti svoje mišljenje o neophodnim promenama u društvu kako bi se olakšao život dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom u zajednici.

Tribina “Otvoreno, iz iskustva” je prva od dve tribine koje će se realizovati u okviru projekta “Sportski krug prijatelja” integralnog dela projekta “Sport za sve”, koji se sprovodi u saradnji Udruženja za pomoć MNRO Grada Novog Sada i UNICEF-a uz finansijsku podršku Vojvođanske banke sa ciljem promocije socijalne inkluzije dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom kroz sport i rekreativne aktivnosti.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments