Turistička organizacija Novog Sada dobitnik prestižne nagrade Zlatni Pincum

       
foto: Aleksandar Milutinović

Turistička organizacija Grada Novog Sada dobitnik je prestižne nagrade Zlatni Pincum za najbolji srpski turistički film.

U Velikom Gradištu, na obali Dunava, 26. avgusta započeo je deseti, jubilarni Međunarodni Festival turističkog i ekološkog filma Silver lake tourfilm Silafest ’18. Ovaj festival u Srbiji deo je lanca Međunarodnog komiteta festivala turističkih filmova CIFFT i okuplja najeminentnije autore iz Evrope i celog sveta i jedini je festival turističkog filma u zemlji.

Turistička organizacija Grada Novog Sada je na Silafestu nastupila sa kratkim filmovima Leto u Novom Sadu i City break Novi Sad, koji su promovisani u verziji na srpskom jeziku, u trajanju od 30 sekundi i 3:33 minuta.

Ova dva filma, urađena su u okviru promocije turističke ponude grada i tematske promocije letnje kampanje, a akcenat je stavljen na Novi Sad kao destinaciju za mlade, turiste željne provoda, ali i one koji vole raznovrsnu ponudu i koji su željni istraživanja od kulturne ponude, preko gradske ponude, ali i okoline, pa sve do kulinarskih specijaliteta.

Prema izboru internacionalnog žirija, Turistička organizacija Grada Novog Sada osvojila je prestižnu nagradu Zlatni Pincum za najbolji srpski turistički film za film Leto u Novom Sadu, u režiji Dušana Dimića.

Silafest je od 2016. godine uspostavio blisku saradnju sa filmskim festivalom YPERIA, na ostrvu Amorgos u Grčkoj i na taj način omogućio svojim učesnicima da se prijavom na Silafeta istovremeno prijave i na ovaj filmski festival.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments