foto: Aleksandar Milutinović

Turistička organizacija Vojvodine na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu prezentovaće svoje atraktivne lokalitete i upoznati posetioce sa svih 45 gradova i opština putem različitih štampanih publikacija.

Specijalne nagrade, koje će biti u Sosinoj šerpi, obradovaće srećne dobitnike prvog dana sajma na štandu Turističke organizacije Vojvodine.

Neke od ovih primamljivih nagrada su vaučer za 2 osobe za obilazak i degustaciju vina Vinarije Zvonko Bogdan, vaučeri za 2 osobe noćenje u Vili Minić, kompleksu Ellite Palić, hotel “Turistico“ i brojne druge.

U okviru sajma će se predstavljati celokupna turistička ponuda Vojvodine, biće održane prezentacije turističkih organizacija, privrednika, kao i najava 19. Кonvencije Svetskog udruženja turističkih vodiča koja će se održati u Novom Sadu. Osim toga, posetioci sajma će doživeti Vojvodinu na pravi način, uz degustaciju banatske kuhinje, uživaće u degustaciji vina i zvucima vojvođanskih tamburaša.

Turistička organizacija Vojvodine početkom 2019. godine, pokrenula je aktivnu promociju Vojvodine u inostranstvu. Turistička ponuda je prezentovana na Međunarodnim sajmovima u Beču, Štutgartu, Bratislavi, Ljubljani i Istanbulu.

Osim Međunarodnog sajma turizma u Beogradu svoju ponudu Turistička organizacija Vojvodine će predstaviti i u Budimpešti. To će biti prilika da se posetioci upoznaju sa 20 turističkih organizacija i privrednika iz Vojvodine. Takođe, biće upriličeno Vojvođansko veče u Ambasadi Republike Srbije u Budimpešti.

Prvi savremeni turistički info-centar Vojvodine, otvoren je nedavno u Novom Sadu. Reč je o jednom od najvažnijih projekata Turističke organizacije Vojvodine u 2019. godini koji su podržale Pokrajinska vlada i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Njagova najveća vrednost odnosi se na činjenicu da je to prvi prostor na kome će svih 45 opština i gradova Pokrajine objedinjeno i u kontinuitetu predstavljati svoju ponudu i aktivnosti. Biće to glavni kanal komunikacije i razmene ideja lokalnih turističkih delatnika, privredih subjekata i gostiju. Uzevši u obzir i činjenicu da je turizam jedna od najbrže rastućih privrednih grana u Srbiji, info-centar važi za projekat od nacionalnog značaja.

U centru će, osim informacija, gosti moći da okuse autohtone vojvođanske vrste vina, kupe autentične suvenire, upoznaju se sa tradicijom Pokrajine, ali i upotrebe novi digitalni vodič kroz turizam Vojvodine, koji na multimedijalan i atraktivan način prikazuju njenu bogatu turističku ponudu.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments