Претрага
Претрага
Close this search box.

„TURISTIČKI CVET 2022“: Objavljen konkurs za najprestižniju nagradu u turizmu, izaberite najboljeg influensera i medije za predstavljanje Srbije

Foto: Promo
Turistička organizacija Srbije, zvanični promoter turizma Republike Srbije, svake godine dodeljuje najviše priznanje u turizmu – nagradu “Turistički cvet”.

Reč je o nagradi koja se tradicionalno dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma, fizičkim i pravnim licima u Srbiji. Nagrada je ustanovljena 21. juna 1982. godine i te godine je prvi put i dodeljena. Sledeće godine je ustanovljen kao trajna nagrada.

Akcija se odvijala u dva ciklusa: letnjem i zimskom. Od samog formiranja kategorije su se menjale i prilagođavale trenutnoj situaciji u turističkoj privredi Srbije. U formi u kojoj je i danas se dodeljuje od 1995. godine, svake godine u kontinuitetu.

Tokom svih ovih godina smenjivali su se dobitnici. Svake godine proglašena je za najbolju jedna od turističih organizacija, zbog truda i ulaganja u promociju lokalnog turizma. Na listi dobitnika manifestacija zasluženo su se tako naši kikindski „Dani ludaje“, Uskršnje svečanosti i Svetsko prvenstvo u tucanju uskršnjim jajima u Mokrinu, „LJubičevske konjičke igre“ u Požarevcu, Nišvil, Etno selo Sunčana reka.

Nagrađivani su i suveniri, hoteli, ugostiteljski objekti. Uvek se pri odlučivanju vodilo računa o kvalitetu i usluzi, pa je bilo godina kada u nekim kategorijama nisu dodeljene nagrade. Jer, u promociji turizma Srbije za TOS nema kompromisa – kvalitet je na prvom mestu. I činjenica je da naša Srbija obiluje lepotama kojima možemo da se ponosimo i predstavljamo ih turistima. Kao što ništa manje važni nisu gastronomski užici i ljubaznost domaćina – što je u tradiciji našeg naroda.

Prošlogodišnji dobitnici:

1.  Turistička organizacija Čačak
2.  Roštiljijada, Leskovac
3.  KonTiki Travel & Service
4.  Kraljev čardak, Kopaonik
5.  Etno selo Sunčana reka, Banja Koviljača
6.  Gold Gondola, Zlatibor
7.  Ranko Milanović, NP Tara

Ove godine konkurs je proširen za još dve kategorije i najbolji će se takmičiti u ukupno sedam kategorija: 1. Turistička organizacija; 2. Turistička manifestacija; 3. Turistička agencija; 4. Ugostiteljski objekat za smeštaj: Hotel/Ostali ugostiteljski objekti za smeštaj; 5. Pravni subjekt za doprinos unapređivanja turističke ponude i promocije turizma; 6. Influenser / Bloger; 7. Elektronski ili štampani medij, za predstavljanje Srbije kao turističke destinacije.

– Veliki trud koji se ulaže u turizam Srbije od strane svih zaposlenih u turističkoj privredi i prepoznavanje posvećenosti i predanosti u radu na inovacijama, lokalitetima, ugostiteljstvu zaslužuju da budu i nagrađeni. S toga, ovom prilikom, pozivamo sve da se prijave na konkurs za najprestižniju nagradu u oblasti turizma u Srbiji – „TURISTIČKI CVET 2022“ -poručuju iz Turističke organizacije Srbije.

Sve prijave se dostavljaju putem onlajn platforme www.turistickicvet.rs

Kandidati će moći da se prijave do 25. oktobra 2022. sve do ponoći, nakon čega će se pristupiti glasanju od strane publike, a zatim i stručnog žirija. Sredinom decembra na svečanoj ceremoniji proglasiće se pobednici i dodeliti nagrade.

novosti.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti