U Beogradu cene iznajmljivanja stanova u padu za 30 odsto – Otkrivamo vam kakva je situacija u Novom Sadu

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Cene iznajmljivanja stanova su u padu u odnosu na prošlu godinu, a jedan od razloga jer nema više masovnog dolaska Rusa i Ukrajinaca

Razgovarali smo sa Danče Slavov iz Status nekretnina, on je za NS Uživo potvrdio da su cene u padu, ali ne u tolikoj meri kao što je to primer u Beogradu, gde su cene stanova u padu za 30 odsto.

– Cena izdavanja stanova u Novom Sadu pala je od 10 do maksimalnih 15 odsto. Pad cena je osetan u okolnim lokacijama, od Detelinare, Novog naselja, Adice, kao i krajnji deo Telepa – rekao je Slavov.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Činjenica je da cene stanova zavise od različitih faktora kao što su lokacija, veličina stana, oprema, naš sagovornik nam otkriva koje su to cene garsonjera.

– Ako posmatramo manje garsonjere do 50 kvadrata, cena iznajmnjivanja je između 200 i 280 evra do 300, 350 evra. A ako su to garsonjere, preko 50 kvadrata, one idu preko 400 evra. U odnosu na prošlu godinu, cene su opale, ali ne više od 15 odsto. Što se tiče potražnje, i dalje je velika, Novi Sad ima veliki pritisak za stanovima. Ima ljudi koji menjaju stanove, koji dolaze, ima i stranaca, a ima i Rusa i dalje. Oni dolaze periodično, nekada su dolazili na dan po 50 – istakao je naš sagovornik.

Na pitanje da li je potražnja veća za izdavanjem ili kupovimo stanova, naš sagovornik nam odgovara:

– Smanjilo se i jedno i drugo, stagnira i kupovina, kao i izdavanej isto.

nsuzivo.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Nikola
17/04/2023 13:06

Danas stanove kupuju samo Đilas i Šolak od opljačkanih para! :)Odakle običnom građaninu 3000eur za kvadrat???

Gost
kostadin
18/04/2023 09:48
Odgovori  Nikola

Neka ti tata proda stan koji je dobio zabadava pa kupi stan.

Povezane vesti