Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U skladu sa odlukom i preporukom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, a u cilju optimizacije broja termina za pregled kod izabranog lekara, u Domu zdravlja “Novi Sad” će se pregledi zakazivati preko kol centra.

Detaljnom i redovnom analizom utvrđeno je da ovakav vid zakazivanja ostavlja više slobodnih termina za preglede, kao i da je kontrola već datih lakša, što pacijentima olakšava da bez prevelikog čekanja dođu do zdravstvene usluge.

U kol centru zaposleno je 15 novih radnika koji će ubrzati rad ove službe. U slučaju da se pokaže da ovaj broj nije dovoljan, biće pojačan sa dodatnim brojem zaposlenih.

Cilj je da se svim građanima obezbedi termin za pregled, ali iz DZ apeluju na strpljenje i razumevanje.

nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Lela
18/01/2023 10:39

Sve je to uredu,samo sto kad nazoves,nema vise slobodnih termina,i ceka se na vezu pola sata.To je nedopustivo.

NekoIzMase
18/01/2023 12:28

Preglede kod izabranog lekara, kako za sebe, tako i kod pedijatra za decu, zakazujem preko aplikacije Izabrani doktor ili E-Zdravlje. Nema čekanja na telefonu i razmišljanja na brzinu, vide se lepo termini, izabere se jedan od dostupnih i zakaže.
Do sada nikada problem nisam imao kada odem kod lekara, a zakazao sam pregled preko aplikacije.

Maja
19/01/2023 09:01

Treba povećati broj zaposlenih lekara, a ne broj zaposlenih u kol centru. Ko tu u stvari radi vrsi preglede i ” pada na nos” od 40 pacijenata dnevno? Jadni lekari…tolike škole zavrsiti, ceo život učiti, a raditi tako tezak, potcenjen i jadno plaćen posao.

Last edited 18 dana ranije by Maja
Ana
19/01/2023 19:18

Kako će u dz rešiti problem sa pacijentima koji trebaju pregled zbog akutne bolesti koji se ne može zakazivati… Jel opet upućivanje ljudi ka hitnoj i urgentnom????