U Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj” otvoren Centar otvorenog obrazovanja na ruskom jeziku i učenja istog

Foto: Grad Novi Sad

U prisustvu ambasadora Ruske Federacije Nj. E. Aleksandra Bocan-Harčenka otvoren je danas Centar otvorenog obrazovanja na ruskom jeziku i učenja ruskog jezika u Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj”. Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovala je članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić.

– Novosadske osnovne i srednje škole, ove školske godine, pohađa preko 650 učenika ruske nacionalnosti. Važno nam je i naši prosvetni radnici rade na tome da se oni što uspešnije integrišu u naše društvo i da se u Novom Sadu osećaju prihvaćeno. Takođe, već godinama veliki broj manifestacija koje promovišu i popularizuju ruski jezik, pokazuju nam da je on prisutan i veoma prihvaćen od strane naših učenika i studenata. Drago mi je što će otvaranjem ovog Centra, svi građani koji to budu želeli imati priliku da besplatno i od izuzetno stručnog kadra uče ruski jezik – izjavila je Dina Vučinić.

Projekat Centar otvorenog obrazovanja na ruskom jeziku i učenja ruskog jezika realizuje se u saradnji u Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj” i Univerziteta „L.N. Tolstoj” iz Tule, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Ruske Federacije.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti