Foto: Shutterstock

Plan detaljne regulacije prostora za poslovanje na ulaznom pravcu istočno od puta 1B-12 u Novom Sadu nalazi se na javnom uvidu. Prostor se nalazi severno od Kanala DTD i okvirne je površine 109,55 ha.

Ovde su trenutno smeštena predstavništva i izložbeni saloni automobilskih kuća, salon nameštaja, fabrika čokolade “Barry Callebaut”, Univerexport, piše eKapija.

U okviru namene poslovanja tercijarnog sektora planiraće se poslovni sadržaji iz oblasti trgovine, ugostiteljstva, uslužnog i proizvodnog zanatstva, saobraćaja i komunalnih delatnosti. Poslovni sadržaji realizovaće se u objektima različite spratnosti, maksimalno P+2 (pov. 3).

Parkinzi će se morati obezebediti na sopstvenim parcelama korisnika. Saobraćajna mreža će se osloniti na Državni put 1B-12, preko servisne saobraćajnice.

Kolski pristup planiraće se i u produžetku Ulice Paje Radosavljevića, što će biti realizovano izgradnjom nadputnjaka preko državnog puta.

U središtu prostora planirana je saobraćajnica širokog profila.

Da bi se realizovalo planirano povezivanje sa glavnom železničkom stanicom biće potrebno izgraditi dva železnička objekta – jedan preko Puta Šajkaškog odreda, a drugi preko primarnog nasipa i Kanala DTD.

Sve saobraćajnice treba da prate drvoredi od visoke lišćarske vegetacije. Zaštitno zelenilo planiraće se u vidu žbunatse vegetacije ili ukrasnih trava. Oko poslovnih kompleksa planiraće se gust zaštitni pojas od visoke vegetacije.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments