Претрага
Претрага
Close this search box.

U oktobru počinje dodela još deset stanova u igri “Uzmi račun i pobedi”

KADA BUDETE IMALI OVO NA EKRANU - TADA MOŽETE DA SKENIRATE RAČUNFOTO: PRINSCREEN

Polovinom oktobra počeće novi ciklus nagradne igre “Uzmi račun i pobedi” u kome će biti podeljeno još deset stanova u Beogradu, najavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali.

– Nastavljamo sa nagradnom igrom. Do sada je čak 206 miliona računa stiglo u sistem, a aplikaciju koristi skoro milion naših građana. To govori da smo prihvatili da kroz kontrolu fiskalnih računa u ovome zajedno učestvujemo – rekao je Mali gostujući u Jutarnjem programu TV Prva.

On se osvrnuo i na nedavno usvojen rebalans budžeta u Skupštini Srbije, te se zahvalio poslanicima koji su izdržali haos tokom rasprave i poručio da su se time izborili za povećanje plata, penzija i jednokratnu pomoć roditeljima.

Najavio je da zaposlene u prosveti, medicinske sestre i tehničare, negovateljice u ustanovama socijalne zaštite očekuje povećanje plata od 5,5 odsto u ovom mesecu, potom još dodatnih 10 odsto u januaru, a nakon što je već u januaru ove godine plata povećana 12,5 odsto.

– To je kumulativno 30,6 odsto, što je daleko iznad nivoa inflacije. Realni dohodak građana ostaje pozitivan uprkos krizi – poručio je Mali i dodao da je rebalansom predviđeno i povećanje penzija ove godine od 5,5 odsto, te još 14,8 odsto u januaru naredne godine.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Poručio je da sa svim povećanjima u prethodne dve godine, to čini kumulativni rast penzija od 56,1 odsto, što je daleko iznad povećanja cena, i istakao da će od 1. januara naredne godine prosečna penzija iznositi 390 evra, te da je pre desetak godina iznosila 204 evra.

Ministar je rekao da su penzije duplo povećane uprkos finansijskoj konsoldaciji, krizi i konfliktu u Ukrajini.

Mali je istakao i da je za predstojeću pomoć roditeljima u iznosu od 10.000 dinara po detetu koja će biti isplaćena krajem septembra do sada prijavljeno 975.000 dece i podsetio da prijava traje do 20. septembra.

– Ovo je četvrta godina krize i mi i dalje pomažemo. Ako znate da vodite ekonomiju na pravi način, razumete i da ljudi u septembru imaju najveće troškove u vezi sa školom – istakao je on i dodao da je prošle godine isplaćeno dva puta po 100 evra pomoći, te krajem godine još 5.000 dinara.

Tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti