Foto: Profimedia

Novogodišnji praznici su prošli, mnogi su dobro iskoristili neradne dane i uvezali ih sa odmorima. Deca i iz nižih razreda danas su pošla u školu, a pred njima, a i mnogim roditeljima jeste produženi vikend.

Sveti Sava pada u petak, državni je praznik, ali se praznuje radno. Novi neradni dani očekuju nas u februaru.

U januaru više nema državnih praznika koji se praznuju neradno, ali već u februaru ima. U drugom mesecu u godini očekuje nas još jedan državni praznik. Naime, 15. i 16 februara u Srbiji praznuje se Dan državnosti. Neradni dani po pravilu su 15. i 16. februar (sreda i četvrtak).

Foto: Profimedia

Ovo je takođe odlična prilika za uzimanje mini odmora ili produženog vikenda. S obzirom da su neradni dani sreda i četvrtak, spajanjem ova dva dana sa petkom i vikendom može da bude sjajna prilika za odmor.

Uskrs nam stiže u aprilu, a sa njim i slobodni dani.

Svakog zaposlenog za Uskrs sleduju 4 neradna dana. 14. 15. 16. i 17 aprili ove godine rezervisani su za Vaskrs, a vi ponovo možete da spojite još par dana i napravite dobar odmor za sebe i svoju porodicu.

Dve nedelje potom neće se raditi na Međunarodni praznik rada – u ponedeljak 1. maja i u utorak 2. maja.

Nakon ovog praznika, neće biti neradnih dana sve do ovog istog Dana primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra 2023. godine.

Podsetimo, ukoliko jedan od datuma kada se praznuju državni praznici padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana.

Pripadnici različitih verskih zajednica imaju pravo na slobodan dan kad god njihova verska zajednica obeležava neki praznik.

Espreso/Blic

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments