U petak o lepoti starenja u Klubu za stara i odrasla lica

       
Foto: pixabay.com

Predavanje “Lepota starenja” održaće se u petak 6. jula, sa početkom u 10 časova u Klubu za odrasla i stara lica “Vitaplan”.

Svoje iskustvo i znanje, sa prisutnima će podeliti Nada Julinac, stručna radnica, defektološkinja u penziji.

Stanovništvo Srbije predstavlja jednu od najstarijih populacija na svetu. U Novom Sadu, koji broji između 350.000 i 400.000 stanovnika, broj starih osoba premašuje 55.000. Većina starih ljudi živi sama u svom domu ili nemaju dovoljnu podršku svojih bližnjih zbog ubržanom načina života. Dosadašnja istraživanja, iskustva u radu i stručna predviđanja ukazuju da stari predstavljaju posebno osetjivu i često diskriminisanu grupu u društvu. Starost se često poistovećuje sa opadanjem fizičkih i mentalnih sposobnosti, te se starima otpisuje mogućnost delovanja, odlučivanja i doprinosa društvu. Želimo da takav stav promenimo i starost vidimo kao sastavni deo životnog puta, u kojem uz neprocenjivo iskustvo čovek ima priliku da raste i razvija se, da doprinosi svojoj porodici i društvu i aktivno učestvuje u životu zajednice.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresovane, dođite i povedite svoje prijatelje, članove porodice. Nakon predavanja najstariji sugrađani imaće priliku da se upoznaju sa prostorom Kluba za odrasla i stara lica, mestom po meri starijih sugrađana/ki u kojem svakodnevno mogu da se druže, takmiče u društvenim igrama, konsulturuju sa stučnjacima iz socijalne i zdravstvene oblasti, razvijaju specifične veštine, učestvuju u humanitarnim akcijama.

Klub za odrasla i stara lica “Vitaplan” nalazi se u ulici Lukijana Mušickog 9 na uglu sa Vojvode Bojovića.

 

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: