Претрага
Претрага
Close this search box.

U planu izgradnja novog Naučno-tehnološkog parka 2 u drugoj polovini sledeće godine – za ovaj projekat izdvojeno 59 miliona dinara (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs

Danas je u potpisan ugovor za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju novog objekta u okviru Naučno-tehnološkog parka Novi Sad. Ugovor je potpiso direktor Naučno-tehnološkog parka Nebojša Drakulić i direktor firme DBA Đorđe Bajilo u ime grupe ponuđača.

Foto: nsuzivo.rs

– Želeo bih da se zahvalim predsedniku Pokrajinske vlade na podršci i direktoru NTP-a na ukazanoj prilici i potpisanom ugovoru. Mi kao novosadska firma smo počastvovani da učestvujemo u ovakvom projektu. Većina ljudi koja će biti deo ovog projekta su bivši studenti FTN-a. Mnogi naši prijatelji rade u firmama koje su članice NTP-a pa smo stoga uzbuđeni da pružimo naš doprinos – rekao je direktor firme DBA Đorđe Bajilo u ime grupe ponuđača.

Foto: nsuzivo.rs

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović koji je ovom prilikom istakao:

Foto: nsuzivo.rs

– Za ovaj projekat izdvojili smo 59 miliona dinara za pripremu projektne dokumentacije, novac je izdvojila Pokrajinska vlada, za projektovanje NTP 2 koji će se nalaziti na lokaciji postojećih sala Mašinskog fakulteta iza zgrade Urbisa. Zauzimaće prostor od oko 30.000 kvadratnih metara i dodatni prostor sa dva nivoa ispod zemlje za automobile. Činiće sadržaj i novi prostor za potrebe FTN-a, za razvojne centre kompanija, ali i za razne startapove. Kako se startapovi sve više razvijaju tako i čine da su Vojvodina i Novi Sad razvojni centar naučnih tehnologija, ne samo kada je reč o našoj zemlji, već i u regionu. Mi već naredne godine očekujemo podršku Vlade Srbije za finansiranje izgradnje ovog objekta sa ciljem da nove razvojne kompanije pokažu sve svoje potencijale. U novom NTP 2 ćemo imati i laboratorijsku opremu koju u ovom postojećem nemamo. Nadam se da ćemo uspeti da ubrzamo ovu proceduru i da već u drugoj polovini naredne godine možemo započeti izgradnju Naučno-tehnološkog parka 2.

Foto: nsuzivo.rs

Predsednik Mirović obišao je ovom prilikom članice NTP-a, kompaniju „Vega IT” i startap kompaniju „The Solar Found”, istakavši da je „Vega IT” pre nekoliko godina imala 300 zaposlenih, a danas ih je 800, pri čemu vrednost proizvoda nadmašuje iznose o kojima smo mogli samo da sanjamo pre deset ili petnaest godina.

Posle raspisanih šest javnih poziva, NTP danas ima 34 članice—19 startap kompanija, 14 tehnološko-razvojnih kompanija i Institut za veštačku inteligenciju.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti