Претрага
Претрага
Close this search box.

U PREPUNOJ SALI REKTORATA ODRŽANA TRIBINA „CRKVA I VERSKE SLOBODE U SAVREMENOM DRUŠTVU“ (FOTO)

FOTO: Gradske info

U prepunoj sali Rektorata Univerziteta u Novom Sadu održana je tribina „Crkva i verske slobode u savremenom društvu“.

Moderator tribine protojerej Brane Milovac zahvalio se na početku tribine gradonačelniku Novog Sada Milanu Đuriću što je je podržao izgradnju hrama na Limanu.

Kako je objasnio, Liman nema parohijsku crkvu i zato je podrška gradonačelnika mnogo značila.

Zahvalio se i profesorki dr Vesni Turkulov, za koju je rekao da je u vreme korone spasila na desetine života i da je zaslužni nosilac Ordena svetog Save.

FOTO: Gradske info

Na tribini su govorili protojerej stavrofor Miloš Vesin, profesor dr Milan Milutin, naučni saradnik dr Milan Gromović i student prodekan Nemanja Vujić.

Kako je na skupu rečeno, prvi put se verska sloboda pominje u Milanskom ediktu, koji je prvi akt u kome se navodi sloboda hrišćanskog ispovedanja.

Tribini su prisustvovali brojni sveštenici Srpske pravosalvne crkve, ali i vojvođanski muftija, kao i predstavnik slovačke evangeličke crkve.

Gradskeinfo.rs

Tagovi:

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
14.05.2024 22:17

A sala prepuna SNS botova da popune mesta i daju privid kako to nekog zanima? 🙂

Last edited 11 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
Parohijan zbunjeni
15.05.2024 01:14

Dok nam se na jugu Srbije Patrijarhu ne da dA pridje u Patrijarsiju , ovde tribine-bas i nije pravi trenutak,morate priznati. Razumemo da je sve zbog hrama na Limanu ali malo se vise okrenite narodu,manje vlastima pa ce neko i pokusati da vas razume tako natmurene i posvadjane jedne sa drugima. Svi mi koji vam punimo hramove sada cemo kod ,,Artemijavaca” polagano, a za to cete upravo vi biti odgovorni jednog dana! Koji bi od vas polozio zivot sada za nekog od nas???
IC XC NI KA

Gost
Ivana Macak
15.05.2024 08:55

“Otvorimo dijalog”, a u prvom redu jedna žena i to, gle slučajnosti, prva na listi vladajuće stranke! Zapanjujuće! Ovo nije bila tribina nego politički skup, a žalosno je da se Eparhija Bačka i otvoreno stavila na stranu jedne stranke u izbornom procesu.

Povezane vesti