U saradnji s međunarodnim organizacijama s proleća kreće gradnja SOCIJALNIH KUĆA u Bangladešu! Gradonačelnik Đurić: Obezbedićemo građevinski materijal za sanaciju objekata i drva za ogrev (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Nakon olujnog nevremena, koje je 19. i 21. jula pogodilo Grad Novi Sad, štetu je pretrpelo i naselje Bangladeš. Socijalno ugroženim porodicama ovog dela grada Crveni krst Novog Sada uručio je pakete pomoći

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić posetio je naselje zajedno sa članicom Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Danijelom Kostić, članicom Gradskog veća za obrazovanje Dinom Vučinić, pomoćnikom Stankom Ljubičićem, predstavnicima Centra za socijalni rad i predstavnicima Crvenog krsta Grada Novog Sada.
Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Ovde živi 74 porodica, blizu 260 građana od kojih je 127 dece. Hteli smo da ih obiđemo da vidimo kako su posle nevremena, da im donesemo pomoć od Crvenog krsta i Direkcije robne rezerve Grada Novog Sada u vidu hrane i hemijskih sredstava. Probaćemo da obezbedimo građevinski materijal ovim ljudima, da saniraju objekte i da obezbedimo drva za ogrev – istakao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Đurić ističe da meštani ovog dela grada imaju vodu, struju, a nedostaje im  kanalizacija, saobraćajna infrastruktura i rasveta.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Mi radimo projektovanje kanalizacije, saobraćajne površine, od Rumenačkog puta do naselja. To ujedno prati i rasveta. Nakon toga bismo krenuli u projektovanje izvođenja radova kad dobijemo projektovanje međunarodne organizacije, s početkom proleća naredne godine da raspišu javni poziv da se grade socijalne kuće. Grad će iskoristiti tu priliku da konkuriše da ovi ljudi imaju bolje uslove za život, da se izgrade socijalne kuće. Ovo naselje se nalaze pod planom Futoga i planom je usvojeno da se ovde grade kuće kao građevinsko zemljište, samo sledi projektovanje, da mi uradimo komunalno opremanje ovog naselja.

On je naglasio da deca naselja Bangladeš pohađaju Osnovnu školu “Veljko Petrović” u Begeču, a od septembra 50 učenika više nego što je to bilo 2017. godine kada je projekat započet.

– Deca imaju organizovan prevoz autobusom do škole, za prvu i drugu smenu. Projekat je započeo Grad 2017. godine i tada je bilo 5 učenika iz ovog naselja koji su odlazili u osnovnu školu, prošle godine je bilo 48 đaka, a ove mi kažu da će biti 55 đaka. Ostaje nam da vidimo da i najmlađi sugrađani naselja Bangladeš idu i u predškolsku ustanovu “Radosno detinjstvo” – istakao je prvi čovek Novog Sada.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti