U školama više PEDAGOGA i PSIHOLOGA Dina Vučinić, članica Gradskog veća za obrazovanje: Imamo još planova za početak školske godine, nadam se lepim vestima u septembru

Foto: Screenshot/RTV1

Novosadske škole su najviše stradale u olujama koje su u julu zahvatile grad. Sve su spremne za početak nove školske godine, a koje su to novine koje očekuju đake, nastavnike i roditelje istakla je Dina Vučinić, članica Gradskog veća za obrazovanje u emisiji „Razglednice“, na RTV.

-Za manje od mesec dana smo uspeli da saniramo sve škole. U nekim školama radovi će se odvijati mimo nastave. Najvažnije od svega je da smo uspeli da osposobimo školu „Desanka Maksimović“, koja je ostala bez krova. Potpuno smo sanirali jedan deo škole, biće spreman za đake prvake u četvrtak sa novim nameštajem, podovima, zidovima.

Vučinić se dotakla i sastanka sa Policijskom upravom Novi Sad, koji je organizovao gradonačelnik Đurić.

-Sve škole će imati pripadnike policije, što u civilu što u uniformama u blizini škole. To će biti pokriveno od 31. avgusta. Na sastanku smo videli šta smo sve uradili, kako možemo da se pripremimo za sve situacije po pitanju bezbednosti. Novosadske škole imaju više pedagoga i psihologa, u zavisnosti od broja učenika. Mislim da imamo sjajne i stručne ljude koji ozbiljno rade. Imamo još neke planove za početak školske godine. Nadam se da ćemo imati lepe vesti u septembru.

Ona je dodala da će prve dve nedelje početka škole biti tematske, a obrađivaće se „Vrline i vrednosti“.

-To je dobar način da se startuje. Ljudi, roditelji, profesori su krajem školske godine postali zbunjeni, zabrinuti. Ne možemo da nastavimo kao da se ništa nije desilo- rekla je Dina i dodala:

-Treba nam još novih škola. Za ovih 12 godina imamo sedam novih, modernih vrtića, sa kapacitetima preko 200 mesta, ali Novi Sad se razvija i raste. Pošto ta deca nakon vrtića upišu škole, potrebne su nam i ove škole. Grad, nakon mnogo godina, počinje s izgradnjom nove škole na Jugovićevu. Pokrajinska vlada bi trebalo ove godine da krene sa izgradnjom nove škole „Miloš Crnjanski“.

dnevnik.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti