Претрага
Претрага
Close this search box.

U subotu Novi Sad DOMAĆIN prve ekološke trke – „ECOMAN 2022“, prijave u toku

Foto: PrtSc/Facebook/Zeleni Sad

Ekološko udruženje „Zeleni Sad“ uz pomoć svojih prijatelja i partnera organizuje prvu ekološku trku u Novom Sadu – „Ecoman 2022“ u subotu 24. septembra.

Ova ekološko-sportska manifestacija ima za cilj da na jedan svojstven način, kroz ekologiju i sport, aktivno podstakne naše sugrađane na akciju čišćenja, sakupljanja i sortiranja otpada. Realizacija trke sprovodi se kroz ekipna nadmetanja u tri takmičarske discipline: trčanje sa skupljanjem otpada, vožnja bicikle sa transportom otpada, sortiranje otpada.
Poziv svim entuzijastima da se uključe i prijave svoje timove u trci za čistiji grad, a za najbolje plasirane obezbeđene su i vredne nagrade.

Takmičarske ekipe moraju brojati tri člana po ekipi, gde se svaki član ekipe nadmeće u jednoj od tri takmičarske discipline.

Početno mesto održavanja manifestacije biće kod ulaza na novosadsku plažu Štrand.

Start trke zakazan je za 24. septembar sa početkom u 12.00 časova. Registracija timova i obeležavanje počinje u 11.00 časova. U prvoj fazi trkači će se takmičiti u slobodnoj zoni a nakon toga bicikliste očekuje trasa od 6 kilometara vožnje do poslednje faze gde će se na trećoj lokaciji vršiti razvrstavanje sakupljenog otpada.

Za trku se možete prijaviti na ovom linku.

Realizaciju ovog projekta javno su podržale pojedine gradske institucije, pravni subjekti i organizacije civilnog društva. Organizatori veruju da će kroz ovu manifestaciju uspeti da podignu svest ljudi o potrebi očuvanja prirode, žaštiti životne sredine i da će Novi Sad učiniti prijatnijim mestom za život.

 

RTV

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti