U subotu prvi Međunarodni festival kisačkog kulena

Foto: RTV
Prvi Međunarodni festival kisačkog kulena biće održan u subotu od 9 časova na stadionu FК „Tatra” u Кisaču, gde će posetioci imati priliku da probaju različite lokalne specijalitete, kobasice, čvarke i druge slane i slatke proizvode spravljene po viševekovnim receptima.

Manifestacija obuhvata takmičenje u pravljenju kobasica i ocenjivanje suvog fermentisanog kulena, koje će početi u 10 časova, a svečano otvaranje i kulturno-umetnički program uslediće od 11 do 12 časova.

U okviru zabavnog programa, od 12 do 18 časova, nastupiće sastavi „Lađo i Đudi brend bend”, „Euro bend” i „Domino bend”, dok je proglašenje pobednika takmičenja predviđeno za 15 časova. Takođe, moguće je učestvovati kao izlagač.

Zainteresovani za takmičenje ili izlaganje i prodaju sopstvenih proizvoda učešće mogu prijaviti na brojeve 063/15-83-241 i 063/89-20-802, kao i na imejl-adresu kisacki.kulen@gmail.com

Takmičari svoj kulen na ocenjivanje mogu predati najkasnije do petka u 22 časa. Uslov za taj deo takmičenja jeste da ekipa mora učestvovati i u pravljenju i prženju sveže kobasice ili mora biti član Udruženja građana „Кisački kulen”, koje je organizator manifestacije.

Takmičarski tim treba da ima četiri člana, a cena kotizacije je 10.000 dinara. Maksimalan broj osoba za stolom može biti deset. Sve informacije moguće je pronaći u okviru najavljenog događaja na Fejsbuk stranici „Udruženje građana Кisački kulen”.

Dnevnik.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti