Претрага
Претрага
Close this search box.

U SUSRET SPORTSKOJ MANIFESTACIJI TUR DE FRUŠKA: Očekuje se još jedan uzbudljiv vikend – prijavljeno više od 1700 učesnika za trejl i biciklističke trke

Foto: Tur de Fruška

Svake godine interesovanje za sportsku manifestaciju Tur de Fruška je sve veće, pa je tako nedelju dana do početka prijavljeno više od 1700 učesnika za sve trke.

Treće izdanje održaće se 25. i 26. maja u Vrdniku, a priliku da se takmiče imaće i trkači u trejl trkama prvog dana, dok je glavni događaj, maraton u planinskom biciklizmu u nedelju.

Pored toga, organizovaće se i program za najmlađe – poligon spretnosti, trka guralica i trejl trka.

– Do sada se prijavilo oko 40 odsto više učesnika nego prethodne godine, a dosta njih je iz inostranstva – rekao je direktor Tur de Fruške Ivan Arpaš. – Modifikovali smo oko 30 kilometara staza za biciklističke maratone. Kao i ranije biće tri staze, od 15, 35 i 55 kilometara, kako za obične bicikle tako i za električne. Ovo je ujedno i najmasovniji MTB maraton kada su u pitanju električni bicikli. Napravili smo i nove staze za trejl trke, u dužini od sedam, 15 i 21 kilometar. Veliku podršku, kao i uvek, dobili smo od opštine Irig, Pokrajinske vlade i grada Novog Sada. Prvi put nas je podržala kompanija Kontinental automotiv Novi Sad, sa nama je i stari prijatelj manifestacije DDOR.
Organizatorima Tur de Fruške važno je i očuvanje životne sredine pa će se organizovati i ploging – trka u sakupljanju smeća, koja je na redu kada se završe sva takmičenja na svim stazama.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta istakao je značaj Tur de Fruške.

Foto: Dnevnik

– Drago mi je što treću godinu zaredom Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu prate ovu manifestaciju – rekao je Dane Basta. – Zajedno rastemo, imamo više sadržaja i učesnika i uspevamo da uradimo ono što smo zacrali od prvog dana, a to je da opštinu Irig, Autonomnu pokrajinu Vojvodinu i Srbiju pozicioniramo na mapu svetskog biciklizma.

S obzirom na to da je Tur de Fruška spoj sporta, turizma i privrede, sportska Ekspo zona biće postavljena na platou ispred hotela Movenpik Fruške terme, dok će turistički i privredni deo biti priređen u Vrdniku.

Podrška razvoju biciklizma
Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta istakao je da je biciklizam izuzetno važan i da će se podrška i dalje pružati Tur de Fruškoj i razvoju ovog sporta.

– Ova manifestacija ima veliki uticaj i sve više klubova učestvuje na događaju na Fruškoj gori, koji je svetskog karaktera. Dolaze gosti iz mnogih zemalja, uvek je i novih učesnika. Na ovaj način promovišemo i našu zemlju. Imamo veliki potencijal na Fruškoj gori koji je donekle iskorišćen, a mi ćemo zajedno to da proširimo što se tiče sporta, turizma i privrede – rekao je Dane Basta.

Veći broj ciklo-turista

Turistička organizacija Vojvodine (TOV) je od prve godine uz Tur de Frušku.

– Ova manifestacija je važna za opštinu Irig, celu Vojvodinu i Srbiju – rekla je direktorka TOV Nataša Pavlović. – Značajna je i kada je u pitanju turizam, jer više od 10 hiljada ciklo-turista prođe stazom Euro-velo 10, koja malim delom obuhvata i Tur de Frušku. Ovaj događaj je mnogo doprineo pre svega najstarijem nacionalnom parku u Srbiji, da kroz aktivni odmor privučemo veći broj turista i tako je i bilo u prethodne tri godine. Interesovanje je uvek veliko, turisti iz regiona vole sportski i održivi turizam, a Tur de Fruška nam je sve to donela.

dnevnik

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti