Foto: SCNS

U toku je useljavanje brucoša u studentske domove u Novom Sadu. Kako je predviđeno, do 11. oktobra u deset studentskih domova, useliće se 397 budućih visokoškolaca. U Novom Sadu primljena su 316, Zrenjaninu 49, a u Somboru 32 brucoša.

Direktor Studentskog centra Novi Sad Zoran Martinović obišao je domove “Slobodan Bajić” i “Veljko Vlahović” i poželeo dobrodošlicu novim stanarima. On je istakao da studentski domovi Studentskog centra Novi Sad pružaju sve mogućnosti za kvalitetan život i učenje.

Foto: SCNS

– Ovde, u ovim sobama učili su i živeli mnogi uspešni pojedinci, koji su ostavili značajan trag u svim oblastima društva. Verujem da će mnogi od vas u budućnosti postati velika imena nauke, kulture i privrede. Studentski centar je i ove godine investirao znatna sredstva u rekonstrukciju i uređenje studentskih domova, odnosno objekata za ishranu. Naše službe će vam pružiti svu neophodnu pomoć i podršku da se što pre adaptirate i postanete zadovoljni stanovnici Kampusa – rekao je Martinović.

On je apelovao na studente da u saradnji sa Studentskim centrom Novi Sad, studentskim udruženjima i Studentskim parlamentom, doprinesu realizaciji preporuka Vlade Srbije o preko potrebnim uštedama eletrične energije.

– Plan štednje, koji želimo da ispunimo u dogovoru sa Elektrodistribucijom Novi Sad i studentima, podrazumeva racionalno smanjenje utroška struje, ali tako da u potpunosti budu obezbeđeni kvalitetni uslovi studiranja, i učenja. Uveren sam da će nam budući akademci pomoći u tome, jer su studenti u cilju opšteg dobra uvek iskazivali razumevanje i dobru volju – rekao je Martinović.

Kako se ukupno raspodeljuje 3004 slobodnih mesta ( 2.653 u Novom Sadu, 208 u Studentskom domu u Zrenjaninu, odnosno 143 mesta u Somboru ), studentima ostalih godina, nakon konkursa koji je počeo 16. septembra i traje do 22. novembra, biće na raspolaganju ukupno 2.607 mesta.

Studentski domovi Studentskog centra Novi Sad razvrstani su u dve kategorije. U prvoj kategoriji su domovi “Živojin Ćulum”, SD “Car Lazar”, SD “Nikola Tesla”, SD “Sajmište”, SD “23. Oktobar”, SD “Feješ Klara” u Novom Sadu, kao i dom “Dr Zoran Đinđić” u Somboru. U drugu kategoriju ubrajaju se “Slobodan Bajić” i “Veljko Vlahović u Novom Sadu i “Mihajlo Predić” u Zrenjaninu.

Deset odsto smeštajnih kapaciteta namenski je opredeljeno za smeštaj studenata iz osetljivih društvenih grupa. U domovima u Novom Sadu je iz raspodele je izdvojeno 60 mesta, odnosno za međunarodnu razmenu je rezervisano 40, dok će 20 mesta biti ekonomska.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments