Претрага
Претрага
Close this search box.

U VETERNIK OD 2012. ULOŽENO SKORO TRI MILIJARDE DINARA Gradonačelnik Đurić najavio NOVI DOM ZDRAVLJA i KLUB PENZIONERA (FOTO/VIDEO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je Veternik, Radničku ulicu koja je dobila asfalt i radove u Ulici Jovana Obrenovića. Ovom prilikom podsetio je sugrađane da je u ovo naselje uloženo skoro tri milijarde dinara i najavio nova ulaganja.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-U razgovoru sa građanima vidimo da u još mnogo stvari treba da se uloži u Veterniku, mahom su to vodovod, kanalizacija i put. Veternik ima sve više stanovnika i postao je veći od Futoga za 2.000 stanovnika. U njega smo od 2012. godine uložili dve milijarde i 800 miliona dinara, ali vidimo kroz razgovor da nije dovoljno.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U 2013. godini urađena je kanalizacija, a sa Pokrajinskom vladom urađeno je dvorište u OŠ “Mihajlo Pupin”, a u okviru projekta “Hiljadu korpi, hiljadu klupa” stavljen je novi urbani mobilijar duž Novosadskog puta, Veterničke ulice, u okviru zabavišta, škola i autobuskih stajališta.

-Veterniku fali još jedan dom zdravlja, da uradimo ubrzano projekat. Najstarijim sugrađanima treba i kutak za penzionere, od kojih smo i dobili predlog. U putnu privredu nikada više nije ulagano u ovoj godini, preko tri milijarde smo izdvojili kao Grad i u saradnji sa Pokrajinom. Tu ne računam novac koji je republika izdvojila za Venizelosovu ulicu, Bulevar kneza Miloša. Ako nam vreme dozvoli krenuli bismo da radimo Novosadski put, od kružnog toka Veternika, do GSP. Ministarstvo ima sredstva da nam prebaci novac i za rad te izuzetno frekventne ulice- naglasio je Đurić.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Prvi čovek Grada najavio je i dalje asfaltiranje ulica u ovom naselju početkom sledeće godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)


nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Snežana
27.11.2023 12:10

Prvo rešite rasvetu oko vrtića,nijedne bandere,mrkli mrak,a tuda se i u dom zdravlja ide…niko u mesnoj zajednici ne gleda šta treba raditi u Veterniku.Da ne pričamo o putu kroz centar Veternika,uradjen delimično i tu je kraj… strašno

Povezane vesti