Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1275 novih slučajeva. U svim opštinama registruje se visoki nivoi obolevanja sa tendencijom stabilizacije.

Po broju novih slučajeva najveći broj je registrovan u Novom Sadu, 397. Situacija je i dalje kritična u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 35.311. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 10.754, potom sledi Pančevo sa više od 3600, Zrenjanin sa više od 2200, Subotica sa više od 2000 i potom Kikinda i Bačka Palanka sa više od 1200 registrovanih aktivnih slučajeva.

Zdravstveni sistem je i dalje u izuzetno teškoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema.

U ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova situacija se ocenjuje kao vanredna.

Institut apeluje na sve da se nastavi sa neophodnim striktnim sprovođenjem proglašenih mera kontrole prenošenja bolesti kako bi se umanjile posledice trenda rasta broja obolelih i omogućilo funkcionisanje zdravstvenog sistema.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments