Претрага
Претрага
Close this search box.

Učenici iz Soluna u poseti vršnjacima iz Gimnazije “Isidora Sekulić”

Foto: Ustupljene fotografije

Gimnaziju “Isidora Sekulić” tokom protekle nedelje je posetila delegacija učenika i profesora iz Soluna. Saradnja Gimnazije “Isidora Sekulić“ i General Lyceum of Efkarpia iz Soluna, započeta je i ugovorena uoči pandemije korona virusa, a realizovana je od 8 -11. aprila 2024. godine.

– Delegaciju je činilo 15 učenika u pratnji dva profesora, a ugostili su ih učenici prvog razreda naše škole. Tokom boravka, gosti su, u pratnji svojih domaćina, obišli školu, posetili sve značajnije znamenitosti grada, Petrovaradinsku tvrđavu i Sremske Karlovce – rekli su iz ove škole.

Drugog dana boravka u našem gradu, gosti i domaćini , u Svečanoj sali Gimnazije, izveli su zajednički program pod nazivom Most prijateljstva Soluna i Novog Sada.

Foto: Ustupljene fotografije

– Učenici iz Soluna su predstavili svoj grad i njegove znamenitosti i pripremili prezentaciju o ličnosti i delu Mileve Marić Ajnštajn, koja je bila na grčkom i srpskom jeziku, a nakon toga su se predstavili i tradicionalnim grčkim plesovima. Domaćini su, takođe, izveli prigodan program na srpskom i grčkom jeziku, a goste je pozdravio i gimnazijski hor Iuventas prigodnim srpskim tradicionalnim pesmama – istakli su u saopštenju.

Tatjana Pejović Sebić, direktorka Gimnazije, izrazila je zadovoljstvo uspostavljanjem saradnje, koja omogućava da se učenici upoznaju međusobno i razviju lična poznanstva i prijateljstva, ali i da nauče nešto novo o kulturi drugog naroda. Uz želju da gostima boravak u našem gradu bude ugodan, i predstavljanje škole i Novog Sada zanimljivo, direktorka je izrazila i nadu da će se saradnja narednih godina nastaviti i produbiti.

Foto: Ustupljene fotografije

Gosti iz Soluna su se zahvalili na srdačnom prijemu i pozvali učenike i profesore naše gimnazije da im uzvrate posetu.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti