Претрага
Претрага
Close this search box.

“UČENICI PROFESORU PRUŽALI PRVU POMOĆ” Oglasila se škola u Bačkoj Palanci nakon što je đak prebio nastavnika

Foto: Pexels

Zahvaljujući učenicima nastavnika Slobodana Z. (65) koga je juče mučki prebio šesnaestogodišnji M.B. izbegnuta je veća tragedija zato što su mu đaci odmah nakon incidenta pružili prvu pomoć budući da su redovni volonteri Crvenog krsta, saznaje “Blic”.

Tim povodom oglasila se i Snežana Ivelja, direktorka škole “9.maj” u kojoj se dogodio napad a koja je precizirala da se incident dogodio u poslepodnevnoj smeni na prvom času kod njenog kolege Slobodana Z. kada je zajedno sa učenicima iz odeljenja ušao i bivši učenik te škole M.B. i počeo da provocira nastavnika.

“Nastavnik Slobodana Z. ga je zamolio da napusti učionicu jer nije više učenik naše škole. Po izlasku iz učionice M.B. je fizički napao nastavnika. Od povreda koje je zadobio nastavnik je odvezen u Urgentni centar u Novom Sadu gde je i zadržan. O događaju je odmah obavešten MUP kao i Hitna služba Bačke Palanke. Kako smo u stalnom kontaktu sa porodicom našeg kolege imamo saznanja da se on oporavlja”, kaže direktorka škole Ivelja.

Dodaje da škola postupa po propisanom protokolu i sarađuje sa MUP- om uz napomenu da je ovaj događaj izolovani incident i da bezbednost učenika ničim nije ugrožena.

“Zahvaljujemo se svima na podršci, pre svega deci i roditeljima, medicinskom osoblju, MUP-u, Školskoj upravi i saradnicima koji su bili uz nas. Zbog ovog događaja škola je otkazala proslavu povodom Dana škole koja je trebalo da se održi danas u znak podrške kolegi Slobodanu Z. Održana je vanredna sednica Nastavničkog veća. Posebnu zahvalnost Nastavničko veće je iskazalo školskom policajcu za brzu i profesionalnu reakciju kao i učenicima koji su, kao redovni volonteri Crvenog krsta ukazali prvu pomoć povređenom nastavniku. Kolegi Slobodanu želimo brz oporavak i da se što pre vrati u kolektiv”, zaključila je direktorka Ivelja.

blic.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Zira
09.05.2024 16:16

Bivsi ucenik, kako bivsi ucenik moze uci tako lako u skolu. Kako je ucenik usao sa ostalim ucenicimaa da oni nisu nikom barem krisom prijavili dez.policajcu, jer znaju zasto je bivsi, verovatno zbog neke kazne. Tako im je mogao u i naoruzan uci i zapucati. Dezurni policajac treba zajedno sa ucenicima da odrzi cas na pocetku skol.godine i kaze kako da prijave nesto stonim je s.umnjivo jer on nezna ko je bivsi ucenik. Direktori samo znaju da se zahvale, njihovo d.p. nikad nije ugrozeno.

Povezane vesti