Foto: mos

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić učestvovao je na omladinskoj konferenciji ,,Mladi u Otvorenom Balkanu: šanse i perspektive za pouzdan progres u regionu“ koja se održala u Severnoj Makedoniji uoči Međunarodnog dana mladih.

Na konferenciji su učestvovali ministri iz regiona koji su u svojim izlaganjima izneli načine i mehanizme na koje podržavaju mlade, ali su tokom trajanja konferencije razmatrane i aktivnosti za naredni period koje mogu još više da doprinesu povezivanju mladih Zapadnog Balkana.

Foto: mos
“Učešće na ovoj i sličnim konferencijama izuzetno je važno kako bi još kvalitetnije delovali zajedno na svim nivoima, a u skladu sa potrebama, stavovima, planovima i željama mladih. Posebnu vrednost imaju zajednički regonalni događaji, jer samo zajedničkim snagama i kontinuiranim ulaganjem u stvaranje uslova za kvalitetan život mladih možemo uticati na drugačije trendove u našem regionu. Mladi su najbolji predstavnici i promoteri zemlje, najjači resurs i pokretačka snaga, i njihova neiscrpna energija, inovativnost i stvaralački duh pokreću svako društvo i doprinose njegovom napretku. Osnaživanjem mladih i obezbeđivanjem uslova za njihov razvoj postavljamo čvrste temelje za mirnu i održivu budućnost, a povezivanje mladih iz regiona je prioritetni cilj svih nas, jer je to najveća garancija uspešne budućnosti Zapadnog Balkana”, izjavio je ministar Udovičić.
Foto: mos

Ministar Udovičić je nakon konferencije održao bilateralne sastanke sa ministrom sporta i mladih Republike Crne Gore Vasilijem Laloševićem i direktorom Agencije za mlade i sport Republike Severne Makedonije Naumčetom Mojsovskim.

pink.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments