Претрага
Претрага
Close this search box.

UDOVIČIĆ SA SPECIJALNIM IZASLANIKOM NEMAČKE ZA ZAPADNI BALKAN: Nastavak i proširenje saradnje je naš zajednički cilj! (FOTO)

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa Manuelom Saracinom, specijalnim izaslanikom Vlade Savezne Republike Nemačke za Zapadni Balkan i razgovarao o dosadašnjoj, kao i o nastavku bogate saradnje u oblasti omladine, o novim zajedničkim projektima i jačanju prijateljskih odnosa.

Jedna od tema razgovora bila je dugogodišnja saradnja Ministarstva omladine i sporta i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) koja obuhvata niz zajedničkih projekata, podršku oko kreiranja Nacionalne strategije za mlade za period od 2015. do 2025. godine, uspostavljanje Nacionalne asocijacije kancelarija za mlade i podsticanje uključivanja mladih u procese donošenja odluka na lokalnom i globalnom nivou. Kroz realizaciju projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih” skoro 13.000 mladih od 15 do 35 godina imalo je priliku da se zaposli, samozaposli ili učestvuje u obukama za bolje pozicioniranje na tržištu rada, a u toku je implementacija projekta ”Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Republici Srbiji” koji će doneti višestruke direktne koristi za mlade u ruralnim sredinama sa ciljem da se unaprede ekonomske i socio-kulturološke perspektive mladih.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Takođe se, prilikom susreta ministra Udovičića i specijalnog izaslanika nemačke Vlade istakla i puna posvećenost Srbije na unapređenju povezivanja mladih kroz rad Regionalne kancelarije za saradnju mladih na Zapadnom Balkanu čime su stvorene mogućnosti da mladi iz Srbije kroz realizaciju projekata, poput projekta ”Superškole” koji se sprovodi u saradnji sa GIZ-om, sa vršnjacima iz regiona dele iskustva, uče jedni od drugih i iniciraju određene aktivnosti. Ministar Udovičić i specijalni nemački izaslanik za Zapadni Balkan razgovarali su i o predstojećem Berlinskom samitu u okviru koga će, na poziv Vlade Savezne Republike Nemačke, Regionalna kancelarija za saradnju mladih na Zapadnom Balkanu organizovati i sprovesti Forum mladih.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Pink.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага