UDRUŽENJE UGOSTITELJA NOVI SAD: Nove mere u ugostiteljskim objektima zbog širenja koronavirusa

       
Foto: The Conversation

Usled novonastale situacije i povećanog broja zaraženih virusom COVID-19, a u cilju pojačavanja preventivnih mera za bezbedan i zdrav rad kao i sprečavanja širenja zarazne bolesti u ugostiteljskim objektima na teritoriji grada Novog Sada, Udruženje ugostitelja Novog Sada “UGONS 1946” na proširenoj sednici donelo je sledeći zaključak.

Svi članovi udruženja treba da se pridržavaju propisanih preporuka i mera od strane kriznog štaba i to:

1. nastavak organizovanog procesa rada čime se obezbeđuju mere zaštite u vidu dezinfekcije prostorija, mobilijara, uređaja i pribora za rad, postavljanja dezobarijera na ulazima, održavanja potrebne distance, korišćenja dezinfekcionih sredstava…

2. obavezno nošenje maski ili zaštitnih vizira tokom kretanja kroz zatvoren prostor

3. postavljanje obaveštenja na ulazima u bašte i lokale o obaveznom nošenju zaštitnih maski

4. na ulazu u lokale koji imaju veliku frekvenciju gostiju ( noćni klubovi, koncept barovi, pabovi i sl. ) obavezno merenje telesne temperature.

“Ovim saopštenjem apelujemo i na svakog gosta naših lokala, da svest svakog pojedinca mora biti na visokom nivou, jer jedino na taj način, zajednički , možemo održavati bezbedan boravak u našim lokalima i pružati najbolju uslugu u ovakvim okolnostima, kako bismo izbegli za krajnju posledicu ponovno zatvaranje ugostiteljskih objekata”, navodi se u saopštenju Udruženja ugostitelja Novi Sad “UGONS 1946”.

Autor: nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mima
01/07/2020 23:56

Zasto nosenje maski i kojih maski? Na koliko ce se menjati te maske,s’obzirom da je prevelika vricina. Zar treba ljudi da navuku bakterije u pluca i da ih poubijate? Zasto se ne obezbede viziri? Klima nije dozvoljena? Ko je ovde vise lud?

Mare
02/07/2020 09:30
Reply to  Mima

Zašto je toliki problem nositi masku ? Kreneš u grad i poneseš sebi masku, menjaš na max 4 sata ili ranije ako treba i teraj.
Čemu drama ?

Yowanna
02/07/2020 17:34
Reply to  Mare

Zaposleni nose i po 8h maske.. Sto nije bas prijatno po ovoj vrucini..

Aleks
03/07/2020 10:51

Onda najbolje ne ici u restorane, kakav je ugodjaj da jedes a na licu ti maska… Smesno!