Претрага
Претрага
Close this search box.

Udruženje za zaštitu životinja SPANS apeluje: Otrovan vlasnički pas na Telepu! Evo šta da uradite ukoliko vidite otrov na ulici

Foto: Gradske info/Arhiva

Udruženje za zaštitu životinja SPANS uputilo je apel i upozorenje putem svog Fejsbuk profila da pas otrovan u naselju Telep u Novom Sadu, kao i da ovo nije jedinstven slučaj već da se sumnja da neko namerno ostavlja otrov na ulici, što je kažnjivo zakonom.

“Juče smo upozoreni da je vlasnički pas otrovan na Telepu, u ulici Jerneja Kopitara! Vlasnik kaže da nije pomoglo ni što su za nekoliko minuta bili kod veterinara. Dobijamo informacije da to nije jedina otrovana životinja stradala u okolini u poslednje vreme! Bar još jedan vlasnički pas je preminuo, a šta je sa napuštenim životinjama!?”- istakli su iz ovog udruženja.

Oni su takođe dali i neke smernice za sve građane, kako da postupaju ukoliko primete otrov.

Bacanjem otrova po javnim površinama su sva živa bića ugrožena

-Ukoliko uočite otrov na ulici ne sakupljajte ga sami. Postoji procedura bezbednog uklanjanja otrova i osobe kojima je to posao i koje su za to stručne, a to nismo ni mi ni vi. Pozovite policiju i ispekciju za zaštitu životne sredine/ekološku inspekciju. Ekološka inspekcija kontaktira komunalnu inspekciju koja izlazi i obeležava teren, a policija (ukoliko postoji leš) republičku veterinarsku inspekciju koja daje nalog za obdukciju. Kada je nastradala životinja vlasnička obdukciju plaća vlasnik, a za napuštene Zoohigijena. Policija obaveštava i tužilaštvo, kada je sve završeno otrov uklanja Ciklonizacija – rekli su iz SPANS-a.
Oni takođe apeluju, da svi po ovom pitanju moramo da budemo odgovorni kako ne bi dolazilo do ubijanja nevinih životinja.
nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Marko
09.04.2024 16:55

Pa zar nisu dobili pare od vatrometa krajem 2023 godine?

Povezane vesti

Претрага