Претрага
Претрага
Close this search box.

Ugašeni svi požari koji su izbili zbog udara groma, desetine evakuisanih iz poplavljenih objekata i vozila

Foto: Mondo/U. Arsić/Privatna arhiva

Svi požari u Beogradu, Kraljevu i Sjenici koji su prouzrokovani udarom groma tokom jučerašnjeg nevremena su ugašeni, saopštio je MUP. Nije bilo povređenih. Iz poplavljenih objekata i vozila vatrogasci su spasili 10 osoba.

Pripadnici MUP-a su u popodnevnim i večernjim satima u utorak pomagali su svojim sugrađanima, ugroženim posledicama snažnog nevremena koje je pogodilo Srbiju.

Svi požari su ugašeni, a povređenih lica nije bilo. Iz poplavljenih objekata i vozila vatrogasci su spasili 10 osoba.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije na teritoriji cele zemlje imali su 91 intervenciju, od toga 20 požara, od kojih je većina bila prouzrokovana udarom groma i to u Beogradu, Kraljevu i Sjenici, saopštio je MUP.

U svim intervencijama bilo je angažovano oko 230 vatrogasaca spasilaca, 100 vozila i 33 pumpe za crpljenje vode.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su i na crpljenju vode iz objekata u Beogradu, Kruševcu i Ivanjici, a u toku su intervencije u Kruševcu, Pančevu i Beogradu.

Na saniranju posledica snažnog nevremena koje je u pogodilo Beograd bilo je angažovano više od 160 policijskih službenika, iz različitih organizacionih jedinica Interventne jedinice, Policijske brigade, policijskih stanica i vatrogasci spasioci.

Iz ugroženih delova grada, među kojima su najugroženiji bili Novi Beograd, Bežanijska Kosa i Zemun, posebno naselja Plavi horizonti i Bački Ilovik evakuisano je više od 30 osoba, od čega je samo iz Bačkog Ilovika evakuisano sedam.

Policijski službenici u svim delovima grada pomagali su svojim sugrađanima koji su zbog vodene bujice nastale usled nevremena ostali u automobilima i autobusima. Više od 100 osoba izvučeno je iz automobila i autobusa, kao i nekoliko autobusa i oko 50 automobila izvučeno je iz vode.

Vatrogasci spasioci u prestonici su imali 78 intervencija, od čega je 18 bilo na gašenju požara, izazvanih pretežno udarom groma.

Saša Pejaković, zamenik komandanta bataljona u Policijskoj brigadi, rekao je da je najviše građana evakuisano i vozila izvučeno u Bulevaru heroja sa Košara i na autoputu kod skretanja za Plave horizonte.

rts.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti