Претрага
Претрага
Close this search box.

Ugostitelji, od danas možete da se prijavite ukoliko želite da ugostite turiste sa vaučerima

Foto: Anđelka Dučić/Kompas kaže Srbija

Svi ugostitelji koji žele da ugoste turiste koji imaju vaučere za subvencionisani smeštaj, od danas mogu da se prijave radi realizacije šeme dodele vaučera, objavljeno je na sajtu Ministarstva turizma i omladine.

Postupak prijave ugostitelja, rezervacije i podnošenja zahteva za refundaciju sprovodi se preko Centralnog informacionog sistema (CIS) u oblasti ugostiteljstva i turizma (E-Turista).

Prijavu za učešće u realizaciji šeme dodele vaučera korisnicima, Ministarstvu, sa svog glavnog korisničkog naloga, ugostitelji podnose apliciranjem kroz sistem E-turista.

Vaučeri se mogu koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera.

Ministarstvo turizma i omladine poziva sve ugostitelje da se prijave radi realizacije šeme dodele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima na osnovu Uredbe o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara i predstavlja maksimalan iznos sredstava koja korisnik može jednom u toku kalendarske godine koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Ugostitelji se mogu prijavljivati tokom čitavog perioda trajanja akcije šeme dodele vaučera.

Sve dodatne informacije u vezi sa prijavom i načinom realizacije šeme zainteresovani mogu dobiti na internet stranici Ministarstva turizma i omladine.

Vaučeri mogu da se iskoriste najkasnije do 20. novembra 2023. godine, a uslovi za njihovo dobijanje su nepromenjeni u odnosu na ranije godine.

To znači da pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, prava na negu drugog lica, radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, kao i studenti.

Tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага