Uhapšeni napadači na albanske mladiće u Novom Sadu

       

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu rasvetlili su napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti koji su pretučeni u Futoškoj ulici, izjavio je Nebojša Stefanović.

Policija je uhapsila V. R. (1996), D. R. (1995), M. Z. (1999) i J. P. (1994) zbog sumnje da su u nedelju, oko pola tri ujutru, u Futoškoj ulici pretukli i naneli teške telesne povrede devetnaestogodišnjaku iz Prizrena, a lakše povrede dvadesettrogodišnjaku iz
Novog Sada. Pronađena je i odeća, koju su osumnjičeni nosili u nedelju ujutru prilikom napada, što je važno za nastavak istrage.

Iako dosadašnja istraga, uključujući i razgovor sa osumnjičenima, ali i jednim od oštećenih, ukazuje da ovaj incident nije podstreknut na nacionalnoj osnovi, policija će ispitati sve navode veoma detaljno i doći do potpune istine.

“Srbija neće biti zemlja u kojoj se bilo ko, bez obzira na nacionalnu, versku ili neku drugu pripadnost, oseća ugroženim, niti će biti zemlja u kojoj će divljački napadi proći nekažnjeno. Ovo je država u kojoj vlada pravo i u kojoj će svaka vrsta nasilja biti najstrože sankcionisana, a policijski i tužilački organi reagovaće brzo i efikasno kako bi građani bili bezbedni i sigurni“, izjavio je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Autor: nsuzivo.rs

6
Komentari:

6 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
6 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Slobodan

A sin Zeljka Mitrovica na “slobodi”?

Daki

Vise se postuju nacionalne manjine, strani drzavljani, mafia, od samog gradjana Srbije. Ovde ti dolazi zamenik ministra u posetu ovoj dvojici. A nas lovi murija i pise kaznu za prelazak van pesackog.

Stefan Uroš

Kad je šiptarska policija uhapsila šiptara?, pustiti momke dok se ne nađe ubica Olivera, dece na Goraždevcu, skrnavitelji Manastira i Crkava…

Herc

A jel su uhvaćene ubice Olivera Ivanovića?

Bratac

Bravo za novosadsku policiju! Munjevito i u centar!!!

Sramota

Koja crna drzava, gde je bila ovakva reakcija kad su mi noge lomili od batina ni krivom ni duznom, slucajno. . . . . . Vucicu federu