Foto: Kurir.rs/ Dado Đilas

Apelacioni sud u Beogradu danas je ukinuo pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću koji je optužen da je silovao više polaznica te škole i odredio mu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor(kućni pritvor uz nanogicu), saznaje Tanjug.

Ovom odlukom usvojena je žalba odbrane i preinačeno je rešenje Viseeg suda u Beogradu koji je Aleksiću produžio pritvor rešenjem od 26. avgusta zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić preciizrala je za Tanjug da je taj sud zaključi da mera pritvora više nije jedina moguća mera za sprečavnaje opasnosti da će u slučaju puštanja na slobodu Aleksić u kratkom roku ponoviti krivično delo i da će doći do uznemirenja javnosti koje bi ugrozilo pravično vodjenje krivičnog postupka.

– Po mišljenju Apelacionog suda ove opasnosti su takvog intenziteta da se mogu sprečiti merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor – naglasila je Piljić.

Aleksić je u pritvoru bio od hapšenja, 16. januara.

Njemu je pripremno ročište pred suđenje zakazano za 1. oktobar.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mira
10/09/2021 16:13

Logično

Вања
10/09/2021 22:44

Шта рећи, за таква дела наногица,а није ни чудо у каквом друштву живимо.