Претрага
Претрага
Close this search box.

Uklanjanje cisterne kod Pirota počinje danas i trajaće najmanje pet dana

Foto: MUP

U Pirotu je i dalje na snazi vanredna situacija dok se ne uklone cisterne. Uklanjanje cisterni počinje danas i trajaće najmanje pet dana, saopštio je Štab za vanredne situacije. Građani koji žive u blizini biće evakuisani i ponovo će biti zatvoren saobraćaj na delu koridora 10. Prema najnovijim merenjima, amonijaka nema u vazduhu i vodi.

Prema najnovijim merenjima, amonijaka nema u vazduhu i vodi.

Juče je život počeo da se vraća u normalu u Pirotu, posle tri dana počele su normalno da rade vrtići i škole, osim škola u selima Staničenje, Sopot i Crvenčevo, nedaleko od mesta akcidenta, gde se prevrnula cisterna sa amonijakom.

U Štabu za vanredne situacije očekuju da uklanjanje cisterne počne danas. Predviđa se da će sanacija trajati najmanje pet dana.

Komandant Štaba kaže da vanredna situacija u Pirotu još uvek nije ukinuta jer opasnost nije prošla.

“Ukinute su mere, nema amonijaka u vodi i vazduhu, ali pošto cisterne nisu uklonjene opasnost nije prošla, zato je odlučeno da vanredna situacija ostane na snazi, a ona će biti potrebna kada se uklanjaju cisterne, jer će tada opet morati da stave van snage saobraćaj na auto-putu. Možda će biti potrebe da se evakuišu ljudi u prečniku od 500 metara do kilometar”, istakao je komandant Štaba.

Vagon sa amonijakom prevrnuo se u nedelju na pruzi između Pirota i Staničenja i tom prilikom došlo je do curenja tog gasa u atomosferu. Pedeset jedna osoba je hospitalizovana zbog simptoma trovanja amonijakom.

rts

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага