Претрага
Претрага
Close this search box.

UKOLIKO NISTE ZNALI danas na Štrandu sve posetioce očekuje bogat program – vožnja čamcem, degustacija najslađih kuglofa, koncert novosadske grupe deo su atmosfere koja vas očekuje (FOTO/GALERIJA)

Foto: nsuzivo.rs

Povodom Međunarodnog dana Dunava, ujedno i završetka Međunarodne regate “Vode Vojvodine” organizovan je bogat program na Štrandu

Za najmlađe sugrađane obezbeđene su edukativne igre i vožnja čamcima. Roditelji su pre vožnje morali da potpišu saglasnost. Najmlađi sugrađani imali su obezbeđene sigurnosne prsluke.

Foto: nsuzivo.rs

– Poslednji dan regate obeležava se na Štrandu, tu se sastajemo. Danas ujedno obeležavamo i Međunarodni dan Dunava, koji JVP ” Vode Vojvodine” tradicionalno obeležava dugi niz godina. Oko 300 učesnika regate sa 100 plovila, isplovilo je pre deset dana. Organizovali smo bogat i sadržajan program. Imamo digitalnu igru memorije, a za najbolje takmičare obezbeđene su nagrade. Za najmlađe sugrađane organizovane su vožnje čamcima – ribolovačke službe JVP “Vode Vojvodine” u trajanju od 15 minuta, prsluci su obezbeđeni. Nakon toga, posetioce očekuje degustacija najslađih kuglofa iz Sremskih Karlovaca. Za sve posetioce organizovan je i koncert novosadske grupe Amajlija, sa početkom od 19.00 časova. Takođe, imamo i tačku žonglera sa vatrom. Kraj programa je rezervisan je za vatromet- rekao je za NS Uživo Miljan Mirković, pomoćnik direktora za razvoj.

Foto: nsuzivo.rs

Ovogodišnja regata je za devet dana plovidbe prešla maršutu od 250 kilometara. Relacije na kojima su učesnici plovili iz Novog Sada – Zrenjanina – Žitišta – Jankov most- Bečej – Novi Bečej – Srbobran – Bački Petrovac – Novi Sad.

Kako navode iz JVP “Vode Vojvodine”, ove godine regati su dodeli slogan “Kanali plovni za ravnicu plodnu” – kako bi istakli značaj i važnost održavanja i čišćenja kanala.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti