Foto: originalmagazin.com

Studentska asocijacija Univerziteta u Novom Sadu poziva bivše i sadašnje “stanare” novosadskog kampusa svih generacija da doprinesu kreiranju kolekcije fotografija pod nazivom “Oni žive” o životu studenata u novosadskom kampusu, od kraja Drugog svetskog rata do danas.

Poziv za slanje fotografija je jedna od aktivnosti koja se realizuje u okviru projekta “Oni žive” – studentski životi otkriveni kroz kontekstalne umetničke prakse, u saradnji sa Domom kulture Studentski grad iz Beograda, koji je nosilac projekta, a pod pokroviteljstvom Fondacije “Novi Sad – Evropska prestonica kulture” u okviru programskog luka “Budućnost Evrope”.

Pozivaju se bivši i sadašnji studenti Univerziteta u Novom Sadu kao i stanari studentskih domova svih generacija, ukoliko u svojim albumima imaju fotografije kampusa i života u njemu, da se pridruže i uključe u stvaranje kolektivne istorije o studentskom životu na taj način što će omogućiti da njihove fotografije postanu deo ovog uzbudljivog, kolektivnog sećanja i izvor daljih saznanja o životu u novosadskom kampusu.

Foto: Studentska asocijacija Univerziteta u Novom Sadu

Fotografije se neće zadržavati već će, odmah nakon skeniranja, biti vraćene vlasnicima. U obzir dolaze i već skenirane fotografije, kao i fotografije u digitalnom formatu koje se mogu poslati putem mejla, tako da originali ostaju kod vlasnika.

Fotografije o životu u novosadskom kampusu biće arhivirane u okviru onlajn kolekcije pod nazivom „Oni žive“ (they:live) na međunarodnoj kolaborativnoj digitalnoj platformi Topoteka (https://www.topothek.at/en) i zvaničnom sajtu projekta http://theylive.eu/index.php paralelno sa kolekcijama o životu studenata u studentskim domovima u Beogradu, Madridu, Podgorici, Rijeci i Zagrebu.

Potencijalni učesnici mogu kontaktirati arhivistu projekta putem e-mail adrese novisad@theylive.eu, a krajnji rok za slanje fotografija je 28. februar 2022. godine.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments