Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Nakon što su prvi učenici krenuli u novu Muzičko-baletsku školu 1. septembra, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je školu sa direktorkama škole

U ovu školu, koja se prostire na 15.000 kvadratnih metara, uloženo je više od 3 milijarde i 400 miliona dinara.
Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Danas je veliki dan jer je zvanično otvorena škola. Danas je istorijski trenutak, 1. septembar 1909. godine i današnji datum ostaće kao dva najvažnija datuma u istoriji škole. San je postao java. Ovakvom zgradom se može podičiti malo institucija u svetu- istakla je direktorka Muzičke škole Radmila Rakin Martinović.

Ona je rekla da su u ovoj školi zastupljeni istočni i zapadni model obrazovanja, s iščekivanjem da će za tri do pet godina biti jedinstvena škola u Novom Sadu.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Zadovoljni su i učenici, nastavnici i njihovi roditelji, ali treba naglasiti da ovo nije samo zgrada, već kompletno obnovljena škola, sa novim instrumentima, novim učeničkim pomagalima i audio-vizuelnom opremom- rekla je direktorka Baletske škole Sanja Vučurević.

Naglasila je da joj je namera da se u ovu škole prebaci i republička baletska takmičenja, baletski festivali i kao i da takmičenje preraste u međunarodno, koja je Novi Sad imao pre nekoliko decenija.

-Drugi pravac je Baletska akademija, o kojoj se uveliko razgovara. Sada postoje uslovi i prostor- navela je Vučurević.

U ovu školu, koja se prostire na 15.000 kvadratnih metara, uloženo je više od 3 milijarde i 400 miliona dinara.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Ne možete da gledate ovo, a da nemate emocije. I ne možete da gledate ovo samo kao zbir kvadratnih metara i koliko je ovo koštalo iz budžeta grada. Posle ne zna se koliko decenija smo dobili i Koncertnu dvoranu, a Muzička i Baletska škola su dobile svoj dom- rekao je gradonačelnik Vučević, dodavši da je ovo nova snaga Novog Sada.

Gradonačelnik je istakao da je Grad kupio opremu koju je škola tražila, kako bi uslovi bili najbolji.

-Doveli smo i Stefana Milenkovića kako bi nam bio jedan od predavača, profesora, magneta za ovu decu. Cilj je da ova deca ostanu u Novom Sadu i Srbiji, a ne odlaze u Grac, Zagreb, Ljubljanu, već da u svom gradu imaju najbolje uslove. Želimo da privućemo i decu iz drugih država- napomenuo je Vučević.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Bicikl
07/09/2021 18:55

Nije to nikakav ukras limana to je narandzasti kurton od 3 milijarde. Za te pare unistili su mnogima od nas detinjstvo, mesto za sport, mesto za druzenje i rekreaciju, za sta? Za dve skole koje svako na limanu zna i mrzi iz dubine duse. Brisite ovaj post da vam se ljudi ne smeju.

Limanac
07/09/2021 20:37
Reply to  Bicikl

Osobo, saberi se.