UNIVERZITET U NOVOM SADU BOGATIJI ZA 24 DOKTORA NAUKA

Foto: PrtSc/Univerzitet u Novom Sadu

Na svečanosti održanoj u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, promovisana su 24 nova doktora nauka i doktora umetnosti, koji su doktorske disertacije, odnosno doktorske umetničke projekte odbranili na jednoj od sedam visokoškolskih jedinica u sastavu Univerziteta.

Novi doktori nauka i doktori umetnosti disertacije i projekte su odbranili na: Akademiji umetnosti (1), Fakultetu tehničkih nauka (5), Filozofskom fakultetu (8), Medicinskom fakultetu (3), Pedagoškom fakultetu (2), Poljoprivrednom fakultetu (2), Prirodno-matematičkom fakultetu (1) i u okviru Univerzitetskog centra za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije i istraživanja (2).

Nove doktore nauka i doktore umetnosti promovisao je rektor Univerziteta prof. dr Dejan Madić, a svečanosti je takođe prisustvovao prorektor za nastavu i studentske aktivnosti prof. dr Đorđe Herceg.

Nakon uvodnog obraćanja rektora Madića, prisutnima su se takođe obratili dekan Pedagoškog fakulteta u Somboru prof. dr Saša Marković, kao i prodekani fakulteta: prof. dr Milivoj Alanović sa Filozofskog fakulteta, prof. dr Nenad Magazin sa Poljoprivrednog fakulteta, prof. dr Darko Stefanović sa Fakulteta tehničkih nauka, prof. dr Milica Medić Stojanoska sa Medicinskog fakulteta, prof. dr Danijela Rajter Ćirić sa Prirodno-matematičkog fakulteta i prof. dr Bogdan Đaković sa Akademije umetnosti.

U muzičkom delu programa, koji je realizovan uz podršku Akademskog kulturnoumetničkog društva Univerziteta u Novom Sadu „Sonja Marinković“, nastupio je Luka Petrović, student 4. godine na Odseku za klavir Akademije umetnosti, u klasi prof. Biljane Gorunović, izvođenjem autorske kompozicije Dream of the Bells.

Na sledećem linku možete da pogledate spisak promovisanih doktora nauka.

gradskeinfo

Tagovi:

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Bleso
29.09.2023 17:26

Bravo. Još kad bi imali kome da predajete.

Gost
Ivana
29.09.2023 18:13

Divno! Čestitam!

Gost
Laza
29.09.2023 20:27

U Srbiji je i titula doktora obesmišljena. Mala zemlja a mnogo doktora nauka od koji ni nauka ni privreda nemaju nikakve koristi.

Gost
Profa
30.09.2023 23:56
Odgovori  Laza

Lazo, neinformisani ste ali i maliciozni.
Svi doktorandi su morali objaviti znacajne radove u svetski priznatim časopisima. Ti radovi unapređuju znanja u referentnim naučnim oblastima.
Ipak, neka vam je prosto.

Gost
Boba
30.09.2023 08:04

Čestitke!
Svaka čast!
Kako su lepo uniformisani nikada ne bih pomislila da je to u NS
Pomislila bih da je Beč, London ….

Gost
Dača
30.09.2023 13:06

Kakva je ovo država,mogli su i kupiti kao ostali doktori pa biti ministri.

Gost
Zloduh
30.09.2023 15:50

Bivša jugoslavija ima više doktorata nego cijela jevropa

Povezane vesti