Foto: Ninamedia

U okviru manifestacije “Novosadski Zimzolend” juče je organizovana akcija udomljavanja pasa o kojima brine Javno komunalno preduzeće “Zoohigijena”.

– Premda se „Novosadski zimzolend” nalazi na Trgu slobode, mi smo tu slobodu da dođu i da se predstave odlučili da damo različitim organizacijama i preduzećima – objasnila je organizatorka „Zimzolenda” Tamara Mladenović. – Ovog puta smo sa „Zoohigijenom” pokušali da udomimo štenad pod njihovom brigom, a naši partneri iz kompanije „M&J Trade” donirali su udomiteljima start pakete za bezbrižniji i lakši početak zajedničkog života. Ovo je porodični festival koji svakodnevno okuplja hiljade ljudi, te je pravo mesto za pokušaj da podignemo svest o brizi o životinjama.

Foto: Ninamedia

Dodala je da je odziv sugrađana zaista velik, što potvrđuje i činjenica da su za oko 30 minuta udomili troje kučića.

-Zadovoljni smo rezultatima akcije, pa se nadamo da će se „Zoohigijena” u Šajkaš vratiti praznih kaveza – istakla je organizatorka.

Foto: Ninamedia

Pod brigom JKP “Zoohigijena” trenutno se nalazi 300 pasa koji imaju sve što im sleduje zakonom o dobrobiti životinja – redovno čišćenje, ishranu, veterinarsku negu… Kada je reč o procesu udomljavanja, poslednjih nekoliko godina zabeležen je velik napredak, što potvrđuje podatak da su tokom 11 meseci ove godine udomljena čak 204 psa, a u poređenju s prošlom godinom broj udomljavanja porastao je za 25 posto.

Foto: Ninamedia

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments