Nakon upozorenja Igora Jurića da je višestruki silovatelj Dušan Murgaški Pikaso (59) na slobodi od 30. novembra, internetom su počele da kruže lažne informacije.

Upozorenje se društvenim mrežama širi munjevitom brzinom sa instrukcijama i dodatnim informacijama o načinu života, adresi stanovanja i fizičkom izgledu Dušana Murgaškog Pikasa.

Podsetićemo vas da je širenje panike i lažnih informacija krivično delo.

Naime, neprijatnosti zbog plasiranja netačnih informacija doživeli su zaposleni kao i firma MB Taxi, kada je objavljeno upozorenje da je Pikaso zaposlen u tom preduzeću.

 

View this post on Instagram

#PRINUĐENI SMO DA SE JAVNO OBRATIMO JAVNOSTI I KORISNICIMA NAŠIH USLUGA I SVIM GRAĐANIMA NOVOG SADA U VEZI ZLONAMERNE PORUKE KOJA KRUŽI DRUŠTVENIM MREŽAMA. D E M A N T U J E M O !!! DA JE SILOVATELJ DUŠAN MURGAŠKI – PIKASO RADIO U MB TAKSIJU I DA SAD RADI . NAŠI VOZAČI SU SVI SA VAŽEĆIM TAXI LEGITIMACIJAMA I PROVERENI U SUDU I SUPU PO ZAKONU REPUBLIKE SRBIJE I MOGU SE PROVERITI U MINISTARSTVU ZA SAOBRAĆAJ. PORUKA GOSPODINA IGORA JURIĆA KOJOM JE UPOZORIO NOVI SAD DA JE SILOVATELJ PUŠTEN NA SLOBODU JE PREPRAVLJENA I ZLOUPOTREBLJENA DOPISIVANJEM LAŽI, DA BI SE NARUŠIO UGLED MB TAKSIJA. SVE PORUKE SU PREDATE U SUP, INSPEKTORI SU PREUZELI SLUČAJ I PROTIV SVAKOG KO JE OBJAVI ILI PODELI BIĆE PODNETA KRIVIČNA PRIJAVA. MB TAXI

A post shared by Marija Ristic (@mbr_taxi) on

Ovo nisu jedine lažne informacije koje su se pojavile, kako zvanično saznajemo iz MUP-a, navodi koji su se pojavili u određenim medijima da Dušan Murgaški Pikaso živi van Novog Sada nisu tačni.

Autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments