Foto: nsuzivo.rs

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i zamenica predsednice Skupštine Grada Novog Sada Kristina Karaić uručili su Oktobarsku nagradu i Novembarsku povelju Grada Novog Sada za 2021. Godinu.

– Danas su pred nama ljudi koji Novi Sad čine izuzetnim, a to su pojedinci i institucije zahvaljujući čijem radu se mnogo izdižemo iznad prosečnosti, koji sve nas podstiču da budemo još bolji, da radimo još više, i da nikada ne zaboravimo vrednosti koje su ugrađene u slobodarske temelje našeg grada- istekao je Vučević.

Dobitnici ovogodišnje Oktobarske nagrade Grada Novog Sada su stonoteniserka i paraolimpijka Borislava Perić-Ranković i posthumno fotoreporter Jaroslav Pap, Tehnička škola „Pavle Savić”, dok je Novembarska povelja za 2021. godinu pripala Javno-komunalnom preduzeću „Novosadska toplana”, Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo”, Crvenom krstu Novog Sada, predsedniku, osnivaču i aktivisti Novosadske biciklističke inicijative Marku Trifkoviću i Ustanovi za izradu tapiserija „Atelje 61″.

Foto: nsuzivo.rs

Gradonačelnik Vučević naglasio je da se ne seća da je ikada bilo toliko laureata, ali I da se ne seća ni toliko odličnih rezultata i velikih jubileja, dodavši da su oni svi ponos Novog Sada.

-Kada živite u gradu u kom možete da sretenete olimpijske šampione, tada srce poskoči od sreće, ali tako zna I da zastane od bola kada se seti onih koji danas nisu sa nama, koji su nas verno, oštrim oko objektiva uvek pratili- istakao je gradonačelnik.

U ime nagrađenih obratila se Borislava Perić-Ranković koja se zahvalila na prestižnom priznanju i istakla da je veoma ponosna.

– Hvala na povrenju, u ime svih dobitnika. Malo je reči kojima možemo opisati čast koju ste nam ukazali, ali i teret koji ste nam dali, da u budućnosti opravdamo to što ste u nas verovali – rekla je Borislava Perić- Ranković.

Foto: nsuzivo.rs

Oktobarska nagrada dodeljuje se povodom obeležavanja 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, dok se Novembarska povelja dodeljuje povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Zorica Topić

 

 

 

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments