Претрага
Претрага
Close this search box.

Uručene VIDOVDANSKE NAGRADE novosadskim učenicima! Gradonačelink Đurić: Tradicionalno imamo najlepši događaj godine, obezbeđeno više od 17 miliona dinara (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i predsednica Skupštine grada Jelena Marinković Radomirović danas su svečano uručili Vidovdanske nagrade učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su se istakli na republičkim i međunarodnim takmičenjima tokom protekle školske godine.

Vidovdanske nagrade, osim priznanja, uključuju i novčani iznos koji zavisi od postignutog rezultata na takmičenju, što dodatno motiviše učenike. Grad Novi Sad je ove godine izdvojio više od 17 miliona dinara za nagrade, što pokazuje posvećenost i podršku obrazovanju i razvoju mladih talenata.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U svom obraćanju prisutnima, gradonačelnik Milan Đurić istakao je važnost Vidovdanskih nagrada kao simbola ponosa grada i naglasio da svake godine tradicionalno imamo najlepši događaj u godini.

– Svaki 28. jun, dan obasjan ne samo suncem, već i uspehom, ponosom i radošću, u čast naših talentovanih i uspešnih osnovaca i srednjoškolaca. Čestitamo dobitnicima Vidovdanskih nagrada, kako onima koji već stasavaju, tako i onima na kojima svet ostaje. Oni će sutra voditi ovaj grad i doprinositi zajednici svojim znanjem i veštinama, menjajući stvari na bolje. Zato smo tu da im pružimo podršku i otvorimo im vrata da rašire svoja krila i nastave da koračaju stazama uspeha – rekao je Đurić i dodao:

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
– Draga deco, poštovani novosadski đaci, velika mi je čast što stojim pred vama i želim da vam kažem da vam se divimo i da je Grad Novi Sad ponosan na vas. Želim da znate da zaista cenimo vaš trud i rad, da ga suštinski prepoznajemo i da smo svesni koliko dana i noći uložite za svaku vašu ocenu ili osvojeno mesto na takmičenju. Pored vašeg zalaganja, neizostavni činioci vašeg uspeha su i vaši roditelji, kao i nastavnici i mentorji.

Gradonačelnik je podsetio da su još 2015. godine ustanovili Vidovdansku nagradu kako bi motivisali i nagradili učenike osnovnih i srednjih škola za postignute rezultate. Grad Novi Sad je za nagrade u ovoj školskoj godini obezbedio više od 17 miliona dinara.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U ime nagrađenih učenika obratila se Katarina Vajagić, đak generacije Medicinske škole “7. april”, koja je u školskoj 2023/24. godini, pored Vukove diplome, dobila i diplomu za izuzetan uspeh iz srpskog jezika.

– Verujem da govorim u ime svih učenika kada kažem da mnogo znači kada se naše trud, zalaganje i rad koji smo uložili tokom ovih godina prepoznaju na ovaj način. Ovo priznanje je zapravo samo podsticaj za korak dalje i nove poduhvate. Ovo je dokaz da će uvek neko poštovati naš uspeh i biti uz nas na svakom našem putu ka novim ciljevima. Sigurna sam da će uz ovakvu nesebičnu podršku Grada Novog Sada biti još mnogo uspeha u narednim godinama i da ćemo na najbolji način predstaviti naše škole i naš grad – izjavila je Katarina Vajagić.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U ovoj školskoj godini, dodeljeno je 1250 Vidovdanskih nagrada, i to za ukupno 976 učenika, od čega 567 nagrada za 475 učenika osnovnih škola i 683 nagrade za 501 učenika srednjih škola. Grad Novi Sad je za pomenute nagrade za školsku 2023/2024 godinu, obezbedio sredstva u iznosu od 17.326.000 dinara. Pored ovih nagrada, na osnovu Zaključka Gradonačelnika Novog Sada dodeljeno je i osam Vidovdanskih nagrada učenicima za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim i evropskim takmičenjima i prvenstvima u oblasti sporta i umetnosti za decu školskog uzrasta.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti