Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uručio je ključeve Mirjani Pavlović sa kojom je zaključen Ugovor o dodeli stana broj 16 na drugom spratu stambeno-poslovne zgrade u Novom Sadu u Кisačkoj ulici broj 55. Stan je površine 37,91 m2, a dodeljen je za kategoriju – samohrani roditelj deteta sa transplantiranim organom.

Zbog teške sinovljeve bolesti oni su godinama bili podstanari i teško su izlazili na kraj sa računima. Transplantacija srca obavljena je u Beču, a nakon toga majka dve godine nije mogla uopšte da radi.

“Andrej je uprkos svemu redovan student treće godine ekonomije. Borili smo se na sve moguće načine, a sada ne mogu ni da pričam koliko sam uzbuđena. Zahvaljujući našem gradu i gradonačelniku ne moramo više da brinemo gde ćemo, jer na sve Andrejeve muke, selili smo se nekoliko puta. Ovo je za nas spas”, rekla je Mirjana Pavlović.

Кako je istakao gradonačelnik Vučević, u zgradu, koja je izgrađena iz budžeta Grada, preko Stambene agencije i Uprave za imovinu, su useljeni prvi stanari.

“Pripala mi je čast da porodici Pavlović uručim ključeve jednog od devet stanova koji će biti besplatno dodeljeni. Razvrstali smo ih u nekoliko kategorija na osnovu instrukcija Uprave za socijalnu i dečju zaštitu, kako bismo podrškom pokrili što širi deo društva. Zgrada je dobro urađena, a 26 stanova prodajemo po nekomercijalnoj ceni od 92 000 dinara po kvadrtanom metru. To je 783 evra, a u ovom kraju cene kvadrata se kreću oko 1400 evra. Preko 300 zahteva dobili smo za tih 26 stanova, težak zadatak je pred komisijom, a ako ne bude sudskih sporova i pravnih zavrzlama, spremni smo da u oktobru izađemo pred Skupštinu grada sa odlukom o dodeli stanova. Ti stanovi biće otplaćivani u 240 rata, 20 godina. U Ulici Momčila Tapavice, Stambena agencija gradi dve lamele sa po 27 stanova, koji su takođe namenjeni za ovakvu stambenu podršku, a za dva meseca i oni će biti završeni. Кada zbrojimo sve što se tiče stambene podrške u Novom Sadu, računajući objekte u Кisačkoj, u Momčila Tapavice, u Veterniku i na naselju Jugovićevo, dolazimo do cifre od gotovo 900 stambenih jedinica”, naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Za dodelu devet stanova i za prodaju 26 stanova u stambenom objektu u Novom Sadu, u Ulici Кisačka broj 55, javni pozivi stambene podrške objavljeni su krajem januara ove godine.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments