Uskoro gotova 14. biciklistička stanica

       

JKP Parking servis privodi kraju radove na izgradnji 14. biciklističke Ns bike stanice koja se nalazi na Bulevaru patrijarha Pavla, između ulica Feješ Klare i Jožefa Atile.

Izgradnjom nove stanice i ovaj deo grada, koji inače ima veoma dobre biciklističke staze, biće povezan sa ostalim stanicama u gradu.

Sve stanice su automatizovane, što znači da je iznajmljivanje bicikala omogućeno 24 sata. I ove sezone građani pokazuju interesovanje za ovaj vid prevoza, tako da ima preko 5000 registrovanih korisničkih kartica, a oko 100 sugrađana počelo je da koristi i sezonsku pretplatu.

“Inače Novosađani imaju veoma korektan odnos prema biciklima koje iznajmljuju, tako da većih problema nema. Kultura vožnje bicikala se očigledno vratila na gradske ulice”, navodi se u saopoštenju Parking Servisa.

Autor: nsuzivo.rs

3
Komentari:

2 Komentara
1 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
3 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Biker

Super je sto sire ovakav vid transporta sugradjana, ali nije sve u izgradnji.
Stanje raspolozivih bicikala je ocajna. Tokom prosle godine sam uspijevao da koristim po neki koji se nadje iole sposoban da izvrsi prevoz od tacke A do tacke B. Ove godine, na pocetku sezone kad bi svi trebali da su dovedeni pod konac sto se kaze, je bilo 2/10 upotrebljivih (bar ono sto sam ja nalazio).

Na kraju sam si kupio bicikl sa kojim se patim oko parkinga ali bar znam da se prevozim bezbjedno (gume, lanac, kocnice, …).

Sonja

Stanje bicikala zavisi od nas, samih korisnika a ne samo od Parking servisa.

Inkasant

Svaka čast na preduzetim merama ali još mnogo šta treba da se popravi..više neispravnih nego ispravnih biciklova. Sistem za kartice mi jednom progutao karticu,jednom neosnovano povukao veću količinu para.. i onda prigovori molbe..